U Parku prirode "Piva" počeli sa pripremama za novu sezonu

"Od palih stabala krčili su pješačke staze do Zarisnika i Stabanskih jezera, kao i stazu do spomenika na Lijećevini. Očišćen je od niskog rastinja i prostor oko kule Lazara Sočice na Goransku i kod odmorišta kod Marića česme"

2851 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Park prirode Piva
Foto: Park prirode Piva

U Parku prirode (PP) „Piva“ već su počeli sa pripremama za predstojeću ljetnju turističku sezonu.

“Blaga zima i lijepo vrijeme u prethodnom periodu bio je znak našim nadzornicima da izađu na teren i krenu sa pripremama za ljetnju sezonu. Nastavili su sa postavljanjem smjerokaza i info tabli, pripremom drvene građe za pravljenje parkovskog mobilijara - klupa i stolova. Od palih stabala krčili su pješačke staze do Zarisnika i Stabanskih jezera, kao i stazu do spomenika na Lijećevini. Očišćen je od niskog rastinja i prostor oko kule Lazara Sočice na Goransku i kod odmorišta kod Marića česme. Ovo je samo dio aktivnosti koje smo preduzeli kako bi u najboljem svijetlu dočekali početak ljetnje turustičke sezone“, saopštili su iz PP „Piva“.

Prošlog ljeta PP „Piva“, u saradnji sa Opštinom Plužine, organizovao je brojne manifestacije i događaje čime su upotpunili turističku ponudu, a u istom ritmu, kako je dogovoreno na sastanku sa predsjednikom Opštine, Slobodanom Delićem, planiraju da nastave i ove godine.

„Nadamo se da nijeste zaboravili vašu i našu 'Pivsku priču' od prethodnih godina, jer smo napomenuli da će se ona sigurno nastaviti i ove godine. Ono što vam možemo za sada reći je da nas i te kako očekuje veoma uzbudljivo muzičko i zabavno ljeto u Plužinama“, poručili su iz PP „Piva“.

Park prirode Piva
foto: Park prirode Piva

PP „Piva“ je prvi regionalni park prirode u Crnoj Gori, osnovan 2015. godine, na Dan planete Zemlje. Obuhvata teritoriju od skoro 32.500 hektara i povezuje nacionalne parkove „Durmitor“ i „Sutjeska“.

Bonus video: