NVO Klasterska Inicijativa sprovodi projekat "Upravljanje zaštićenim područijima na teritoriji opštine Kolašin"

"Projektom je planirano i obezbjedjivanje kompletne opreme za buduće čuvare-rendžere koja će omogućiti nesmetan rad i obavljanje dužnosti i zadataka iz opisa posla koje im pripadaju"

1042 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

NVO Klasterska Inicijativa, uz finansijsku podršku Eko Fonda, sprovodi projekat "Upravljanje zaštićenim područijima na teritoriji opštine Kolašin".

Kako su saopštili iz te NVO, cilj projekta je izrada ekonomsko-finansijskog plana upravljanja zaštićenih područija Komovi, Mrtvica, Sinjavina i Park Šuma Dulovine. Izrada tog dokumenta, tvrde, daće detaljan ekonomski prikaz kao i smjernice i uputstva za održivost i buduće unapredjenje zaštićenih područija.

"Projektom je planirano i obezbjedjivanje kompletne opreme za buduće čuvare-rendžere koja će omogućiti nesmetan rad i obavljanje dužnosti i zadataka iz opisa posla koje im pripadaju. Jedna od ciljeva je i aktivno učešće mlađe populacije u svrhu predstavljanja zaštićenih područija kolašinske opštine i njihova promocija u svrhu održivog turizma i aktivnog odmora kao i predstavljanja široj populaciji“, saopštili su iz Klasterske incijative.

Najavljuju, da će biti održane serije interaktivnih radionica, koje se tiču upravljanja zaštićenim područjima.

Bonus video: