Mladi u Crnoj Gori: Želite li da živite samostalno?

Cilj ovog upitnika je da čujemo iskustva mladih od 18 do 30 godina i kako se osjećate u odnosu na to da li živite sami, sa nekim ili sa porodicom i da li i na koji način to utiče na vaš svakodnevni život

40046 pregleda 90 reakcija 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Preko 70 odsto mladih iz Crne Gore, prema istraživanju koje je lani radila Fondacija Fridrih Ebert (FES), živi sa roditeljima. Samostalan život povezuje se sa starosnom dobi, nivoom obrazovanja i statusom zaposlenja.

Cilj ovog upitnika je da čujemo iskustva mladih od 18 do 30 godina i kako se osjećate u odnosu na to da li živite sami, sa nekim ili sa porodicom i da li i na koji način to utiče na vaš svakodnevni život.

Ukoliko biste željeli da se vaš status promijeni, koji su to faktori koji bi mogli da doprinesu tome, da li je to zbog toga što niste zaposleni, da li je to visina zarade, visina rente...? Možda ste već živjeli samostalno, ali to više nije slučaj, pa želimo da čujemo šta je doprinijelo tome da promijenite odluku.

Kolika je cijena stanova u mjestu gdje stanujete i sa kojim se sve izazovima suočavate da biste pronašli stan?

Nakon što dobijemo vaše odgovore i komentare, novinari redakcije "Vijesti" istražiće navode i uputiti pitanja relevantnim sagovornicima...

Priča će nakon detaljne obrade biti objavljena u štampanom izdanju i na portalu "Vijesti".

Hvala što učestvujete u kreiranju sadržaja!

Bonus video: