Održan 13. Sinjavinski maraton: Manjak snijega onemogućio put do Žabljaka

"Iz godine u godinu povećava se broj učesnika, širi se pozitivna energija sa Sinjavine od ove godine imamo ekipu iz Srbije i svih crnogorskih gradova“

7746 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Tradicionalna manifestacija Sinjavinski marton zavšen je, a ovogodišnje izdanje obilježila je, kažu organizatori, učešće brojnih ekipa iz Crne Gore i jedne iz Srbije. Martona na krpljama i skijama, održan je 13, put po redu, ali, ovog puta, samo na dijelu Sinjavine, koje pripada kolašinskoj i mojkovačkoj opštini.

"Zbog nedostatka snijega maraton nije održan do Žabljaka, nego u dijelu kolašinske i mojkovačke Sinjavine, gdje je bilo dovoljno snijega, oko 20 - 30 centimetara. Iz godine u godinu povećava se broj učesnika, širi se pozitivna energija sa Sinjavine od ove godine imamo ekipu iz Srbije i svih crnogorskih gradova“, kazao je jedan od organizatora Đoko Đinović.

Staza je bila zahtjevnija nego inače, pa su se juče na Sinjavini, tokom održavanja trke, smjenjivali sunce, snijeg i kiša. Organizatori kažu da je ipak sve proteklo bez većih izazova i uz odličnu logistiku Crvenog krsta.

Bonus video: