Mojkovački mališani učili o "putevima vune"

Cilj projekta je bio i da se podstaknu pozitine emocije prema kulturnoj baštini u Crnoj Gori

2064 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JPU Mojkovac
Foto: JPU Mojkovac

O ciklusu nastanka vune, kao i njenoj primjeni u različite svrhe edukovali su se, kroz projekat Centri izvrsnosti, mališani Javne predškolske ustanove (JPU) Jevra Rabrenović u Mojkovcu.

Taj projekat u vaspitno-obrazovnim ustanovama organizuje Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, a tema na koju se radili mojkovački predškolci bila je „Putevima vune“.

Prema riječima Vukice Bulatović, direktorica JPU, vuna je bila tema “koja je poznata, ali nepoznata, o kojoj se dosta zna, ali se još može naučiti, razraditi, saznati... Pored edukacije o vuni, objašnjava ona, cilj je bio i da se podstaknu pozitine emocije prema kulturnoj baštini u Crnoj Gori.

“U sklopu projekta je i organizovan seminar o 'Putevima vune' kao i odgovarajuće radionice na kojima su učestvovali predstavnici predškolskih ustanova iz Bijelog Polja, Berana, Rožaja, Plava, Kolašina i Mojkovca. Prezentacijama i radionicama, učesnici su imali piliku da steknu nova znanja na temu primjene vune u obrazovnom radu sa djecom predškolskog uzrasta. Seminar je donio veselu atmosferu, kroz tradicionalne igre i običaje, oživjeli smo neka davna vremena”, kaže direktorica mojkovačkog vrtića.

Podsjeća i da su, tokom relaizacije projekta, koordinatorke Centra izvrsnosti Aleksandra Zeković, Danka Raičević, Marija Stanišić, Jelena Popović i Dragana Kapetanović organizovale sadržajne „blokove“ seminara.

Bonus video: