Zaposleni u skladištu javne apotekarske ustanove "Montefarm": Posao radimo časno i pošteno

Direktor Montefarma Goran Marinović kazao da je "smanjio prostor za krađu unutar Montefarma pa su oni kojima to nije odgovaralo postali ljuti botovi"

8261 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Zaposleni u skladištu javne apotekarske ustanove "Montefarm" saopštili su danas da svoj posao rade časno i pošteno, te da su javne optužbe o otuđivanju goriva i ljekova najmanje što su očekivali.

"Zatečeni teškim optužbama koje je direktor Goran Marinović izjavio gostujući u Jutarnjem programu TVCG ovim putem javno saopštavamo da od osnivanja Montefarma 1991. godine do 25.03.2024. niko i nikada zaposlene u Skladištu naše ustanove nije tako grubo, uvredljivo i ničim izazvano okvalifikovao kao g. Marinović. Radeći časno i profesionalno svoj posao, maksimalno posvećeni u svakom trenutku, naročito tokom COVID pandemije, rizikujući svoje zdravlje i a time i zdravlje naših najbližih, najmanje što smo očekivali jesu optužbe o otuđivanju goriva, ljekova i sl. iz skladišta Montefarma. Ukoliko je i bilo izolovanih slučajeva, oni su sankcionisani zbog težih povreda radne obaveze, pa je uopšteno prozivanje svih nas u najmanju ruku neprihvatljivo", naveli su zaposleni u dopisu dostavljenom "Vijestima".

Marinović je, gostujući u Jutarnjem programu RTCG, kazao između ostalog da je "smanjio prostor za krađu unutar Montefarma pa su oni kojima to nije odgovaralo postali ljuti botovi".

Zaposleni tvrde da radeći časno i profesionalno svoj posao, maksimalno posvećeni u svakom trenutku, naročito tokom COVID pandemije, rizikujući svoje zdravlje i a time i zdravlje njihovih najbližih, najmanje što su očekivali jesu optužbe o otuđivanju goriva i ljekova iz skladišta Montefarma.

"Ukoliko je i bilo izolovanih slučajeva, oni su sankcionisani zbog težih povreda radne obaveze, pa je uopšteno prozivanje svih nas u najmanju ruku neprihvatljivo. Što se tiče problema kada su u pitanju neispravne rampe, upravljanje paletama, pogrešno naručenih kutija za pakovanje ljekova, prezentacija, nepostojećih porodiljskih bolovanja, zapošljavanja penzionera, dodjela stimulacija odabranima, to nijesu problemi radnika Skladišta i sa nama nemaju nikakvih dodirnih tačaka", navodi se u saopštenju.

Zaposleni su poručili da su plate uvijek časno zarađivali, svjesni da zahvaljujući "Montefarmu" hrane svoje porodice.

"I to već decenijama, i prije g. Marinovića, a tako će biti i ubuduće", zaključili su zaposleni.

Bonus video: