Pokrenuće razrješenje Đurišića ako se utvrdi da je u poslovnom odnosu sa drugom medijskom kućom

Šušić je kazao da treba tumačiti odredbu da se da zabrani "određenim kategorijama lica da budu članovi Savjeta RTV Podgorica", dodajući da "taj član Savjeta RTV Podgorica ne može biti u njemu, ako zastupa drugu medijsku kuću"

9246 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Nikola Saveljić
Sa sjednice, Foto: Nikola Saveljić

Ukoliko se utvrdi da je član Savjeta Radio televizije Podgorica (Gradska TV) Aleksandar Đurišić u poslovnom odnosu sa drugom medijskom kućom, biće pokrenuto njegovo razrešenje, saopšteno je na sjednici Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada.

Mitar Šušić je, na samom početku, podsjetio odbornike na "jednog od članova Savjeta Gradske TV koji je pravni zastupnik druge medijske kuće", aludirajući na Aleksandra Đurišića, predstavnika Advokatske komore.

Šušić je kazao da treba tumačiti odredbu da se da zabrani "određenim kategorijama lica da budu članovi Savjeta RTV Podgorica", dodajući da "taj član Savjeta RTV Podgorica ne može biti u njemu, ako zastupa drugu medijsku kuću".

"Takvo lice ne bi moglo biti član Savjeta Gradske TV i pozvali smo ovaj odbor da u sklopu svojih nadležnosti pokrenu procedure...", rekao je on.

Predsjednik Odbora za izbor i imenovanje Vasilije Čarapić kazao je da će Skupština Glavnog grada razriješiti Đurišića, ukoliko se tvrdnje odbornika ispostave kao tačne.

"Služba Skupštine dopisom obrati sudovima radi dobijanja potvrde, a sve u cilju pokretanja postupka za razrešenje člana savjeta RTV Podgorica", kazao je Čarapić.

Na sjednici je rečeno da je Tatjana Novović podnijela ostavku iz ličnih razloga.

Odbornik Budimir Mugoša je kazao da ostavka Novović nije dobra.

"U uvodnoj raspravi imali smo pitanje legalnosti još jednog člana Savjeta, što, takođe, nije dobro. Ako tamo eksplicitno piše da advokat ne može da bude član Savjeta, jesam za to da bude razriješen", rekao je Mugoša.

Odbor je na današnjoj sjednici odlučio da raspiše javni poziv na osnovu kojeg Univerzitet Crne Gore (UCG) ima 30 dana da predloži novog člana.

Bonus video: