USSCG: Nedopustiv rječnik javnog djelatnika u pokušaju pritiska na Camović Veličković

"Očekujemo da skandalozni postupak Raonića prema članici Savjeta i jednoj dami osudi i Savjet Javnog servisa koji kontroliše rad generalnog direktora"

3434 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: USSCG
Ilustracija, Foto: USSCG

Smatramo da se radi o nedopustivom rječniku jednog javnog djelatnika u pokušaju pritiska na koleginicu Marijanu Camović Veličković, navodi se u saopštenju Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG).

Oni su poručili da oštro osuđuju uvrede generalnog direktora RTCG-a Borisa Raonića upućene potpredsjednici Savjeta Javnog servisa Camović Veličković, koja je, kako su naveli, izabrana u Savjet na predlog USSCG.

"Očekujemo da skandalozni postupak Raonića prema članici Savjeta i jednoj dami osudi i Savjet Javnog servisa koji kontroliše rad generalnog direktora. U suprotnom, ćutanjem na ovakve uvrede legitimisali bi jezik sile i neprihvatljivo ponašanje prema bilo kom svom članu", dodali su.

Oni su istakli da stoje iza rada Camović Veličković u Savjetu Javnog servisa, "gdje ona nastupa nezavisno, i ohrabrujemo je da nastavi da ukazuje na sve nepravilnosti i problematične poteze menadžmenta. Unija slobodnih sindikata pruža snažnu podršku svim sindikalnim predstavnicima u bilo kojim tijelima da istraju u borbi za transparentan i profesionalan rad institucija."

Bonus video: