Zgrada za najugroženije penzionere na Ribarevinama nije izgrađena ni poslije tri godine

„Opština će ramozriti mogućnosti da pomogne u skladu sa svojim nadležnostima, kako bi se riješio problem najugroženijih penzionera u opštini“, kazao je predsjednik SO Ernad Suljević

4315 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje skupštine penzionera, Foto: Jadranka Ćetković
Sa današnje skupštine penzionera, Foto: Jadranka Ćetković

Na sjednici Skupštine penzionera Bijelog Polja danas je raspravljano i o problemu završetka zgrade za penzionere na Ribarevinama.

Sjednici u sali skupštine je prisustvovao predsjednik SO Ernad Suljević koji je istakao da će Opština razmozriti mogućnosti da pomogne dalju izgradnju.

„Opština će ramozriti mogućnosti da pomogne u skladu sa svojim nadležnostima, kako bi se riješio problem najugroženijih penzionera u opštini“, kazao je Suljević.

Radovi na izgradnji tri lamele za 12 porodica počele su prije tri godine, a radovi su stali zbog nedostatka 202. 000 eura.

Predsjednik Udruženja penzionera Milan Minić je kazao da je opredijeljenih 170.000 eura utrošeno za izgradnju, te da su zbog nedostatka sredstava tokom dvije godine više puta obražali Fondu PIO i Ministarstvu rada.

Prva faza tri objekta je završena i zgrada je ukrovljena a UO Fonda je zbog mnogobrojnih primjedbi na način realizacije izgradnje stanova za penzionere u ranijem periodu zamrzao te aktivnosti, kako bi definisali nove modele nastavka izgradnje.

Bonus video: