U Podgorici se istovremeno radi na više ulica: Probijaju rokove

Mještani Ulice Balšića ranije su se žalili “Vijestima” da su spori radovi poremetili neke od najosnovnijih stvari. Naglasili su i da je sječa pet lipa i dva platana pogrešna poruka koju šalje Glavni grad

8421 pregleda 12 komentar(a)
Rekonstrukcija Ulice Špira Mugoše, Foto: Luka Zekovic
Rekonstrukcija Ulice Špira Mugoše, Foto: Luka Zekovic

U Podgorici se istovremeno radi na više ulica u različitim djelovima grada, a završetak većine radova građani najkasnije mogu da očekuju do kraja juna.

To su “Vijestima” kazali iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice na čijem je čelu Dragan Senić.

Prema njihovim riječima, najprije će se završiti radovi u Ulici Balšića i to “do kraja aprila, eventualno početkom maja”.

Radovi u toj ulici počeli su u novembru lani, a podijeljeni su u tri faze. Kako su tada saopštili iz Glavnog grada, njihova vrijednost iznosi 1.049.021,90 eura sa PDV-om.

Mještani Ulice Balšića ranije su se žalili “Vijestima” da su spori radovi poremetili neke od najosnovnijih stvari. Naglasili su i da je sječa pet lipa i dva platana pogrešna poruka koju šalje Glavni grad.

U sličnoj situaciji nalaze se i stanovnici Orjenske ulice u podgoričkom naselju Zlatica, a koju Glavni grad od 26. februara rekonstruiše, i to u dužini od 1,6 kilometara. Kako je saopšteno iz podgoričkog preduzeća “Putevi”, radovi su počeli u februaru, a njihova vrijednost je oko 250.000 eura.

Iz Agencije su, takođe, podsjetili da je rekonstrukcija dijela Ulice Špira Mugoše, od Ulice Radoja Jovanovića do Union bridža počela 15. januara, a da je rok za završetak radova 180 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Saobraćajnica duga 400 metara će, prema podacima dostupnim na tabli sa informacijama o radovima, biti gotova u junu.

Kada je riječ o visokogradnji, kažu iz Agencije, da je u toku izgradnja višenamjenskog objekta u podgoričkom naselju Zagorič.

Prema njihovim riječima, objekat bi trebalo da bude završen u drugoj polovini 2025. godine.

“Kada je u pitanju komunalno opremanje lokacija, koje obuhvata izgradnju saobraćajnica sa pratećom elektro i hidrotehničkom infrastrukturom, u toku je opremanje urbanističkih parcela 32 i 67 u zahvatu DUP-a ‘Zabjelo 9’ (radovi su započeli 25. marta i treba da budu završeni do kraja maja) i urbanističkih parcela 51, 52, 53 i 54 u zahvatu istog DUP-a, koje bi takođe trebalo da završimo do kraja maja”, kazali su “Vijestima” iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Napomenuli su da su radovi na “ove posljednje četiri parcele bili u prekidu nekoliko mjeseci”.

“Naime, da ne bi došlo do oštećenja gornjeg stroja, prvenstveno asfalta, izvođenje dijela radova je, u dogovoru sa investitorom, bilo odloženo do završetka stambeno-poslovnih objekata”, istakli su.

Iz Agencije su podsjetili i da je u toku izgradnja semafora na raskrsnici Bulevara Vilija Branta i Jadranske ulice.

Najavili su da će radovi uskoro početi i u Ulici Đečevića na podgoričkom naselju Drač.

“...Izgradnja ulica radnog naziva 4, 5 i 6 (priključenje na Bulevar Vilija Branta) u zahvatu DUP-a ‘Murtovina’, komunalno opremanje UP 7 i 9 u zahvatu DUP-a ‘Konik - Stari aerodrom III’ i UP 3 u zahvatu DUP-a ‘Servisno-skladišna zona uz željezničku prugu - Stari aerodrom’”, zaključili su iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Bonus video: