Sara prva u besjedništvu, Andrei drugo, Neveni treće mjesto

Prema riječima mentorke Nevene Tadić, profesorice Vesne Josipović, Nevena je, u jakoj konkurenciji govorenjem autorske besjede oduševila petočlani žiri

3436 pregleda 99 reakcija 2 komentar(a)
Nevena Tadić, Foto: Privatna arhiva
Nevena Tadić, Foto: Privatna arhiva

Učenica Sara Bulatović iz SMŠ "Danilo Kiš" iz Budve osvojila je prvo mjesto na takmičenju u besjedništvu, koje je održano na Univerzitetu Donja Gorica u okviru Dana retorike.

Drugo mjesto osvojila je Andrea Jovanović, učenica Prve srednja stručne škole iz Nikšića, a treće Nikšićanka Nevena Tadić, učenica trećeg razreda Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole osvojila je treće mjesto.

Prema riječima njene mentorke, profesorice Vesne Josipović, Nevena je, u jakoj konkurenciji govorenjem autorske besjede oduševila petočlani žiri.

“Nevena je pjesnikinja, recitatorka, prozaista i govorom se obratila svojoj generaciji podsjećajući ih na prave vrijednosti i smisao života. Pravo učešća su imali srednjoškolci iz cijele Crne Gore, a Nevena, koja je treći razred, smjer turistički tehničar, svojim nastupom i interpretacijom autorske besjede, oduševila je žiri koji su činili eminentni crnogorski profesori”, kazala je ponosna mentorka.

Bonus video: