"Festival ljudskih prava" u Podgorici

"Cilj organizovanja ovog događaja je podizanje nivoa svijesti opšte javnosti o poštovanju ljudskih prava lica sa invaliditetom", saopštila je NVO "Ekvivalent"

1682 pregleda 33 reakcija 0 komentar(a)
Foto: NVO Ekvivalent
Foto: NVO Ekvivalent

Nevladina organizacija „Ekvivalent” organizuje događaj pod nazivom "Festival ljudskih prava", u nedelju, 28. aprila, od 18:0 do 20 časova u prostorijama Muzeja i galerije Podgorice.

"Na ovom događaju je predviđeno premijerno izvođenje pozorišne predstave u kojoj su glavni akteri osobe sa invaliditetom, nakon čega će uslijediti izvođenje recitacija uz muzičku pratnju mješovite muzičke grupe sačinjene od lica sa i bez invaliditeta, dok će u završnom dijelu biti predstavljena izložba fotografija u okviru koje će biti ukazano na različite oblike diskriminacije, sa kojima se lica sa invaliditetom svakodnevno suočavaju. Cilj organizovanja ovog događaja je podizanje nivoa svijesti opšte javnosti o poštovanju ljudskih prava lica sa invaliditetom", navodi se u saopštenju.

Događaj se organizuje u okviru implementacije projekta “Festival ljudskih prava”, koji NVO "Ekvivalent" realizuje u partnerstvu sa nevladinim organizacijama “Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj” i Kulturnim centrom „Homer“. Projekat je podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava u okviru javnog konkursa „Zaštita lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti.“

projekat ima za cilj da ukaže na "različite oblike diskriminacije lica sa invaliditetom kroz umjetnički prikaz u formi pozorišnih predstava, izložbe fotografija, ples i muzički nastup osoba sa i bez invaliditeta sa ciljem podizanja nivoa svijesti i znanja javnosti o uvažavanju prava lica sa invaliditetom, bez diskriminacije u skladu sa Konvencijom UN o pravima lica sa invaliditetom”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: