MMNE: Osuđujemo ometanje u radu Hajdarpašić, posao novinara je da fotografiše, snima i piše...

"Ovaj događaj je jasan pokazetelj da građani nijesu upoznati sa pozicijom, pravima i obavezama medija i novinara prilikom vršenja svojih radnih zadataka"

5033 pregleda 0 komentar(a)
MMNE, Foto: MMNE
MMNE, Foto: MMNE

Nevladina organizacija (NVO) Multimedijal Montenegro (MMNE) iz Bijelog Polja saopštila je danas da je osudila ometanje u radu sugrađanke Alise Hajdarpašić ističući da je novinarski posao profesija koja pored lijepih strana ima dosta izazova, posebno kada su u pitanju "teške" teme u kojima ljudske emocije preovladaju zdrav razum.

"Novinari samo rade svoj posao, a njihov posao je da pravovoremeno izvještavaju o svim temama koje su od interesa za javnost. Žalimo što je u posljednjih nekoliko godina ovo već treći incident u Bijelom Polju gdje su novinari Vijesti ometani u radu ili bili predmet napada", ističe se u saopštenju MMNE.

Bjelopoljsko Osnovno tužilaštvo otvorilo je izviđaj u vezi sa napadom na dopisnicu Televizije Vijesti iz Bijelog Polja Alisu Hajdarpašić, tokom izvještavanja o pretresu kuće uhapšenog bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića u naselju Orahovica 14. aprila.

"Ovaj događaj je jasan pokazetelj da građani nijesu upoznati sa pozicijom, pravima i obavezama medija i novinara prilikom vršenja svojih radnih zadataka. Moramo dodatno raditi na edukaciji građana da znaju šta novinari rade, koja su nihova prava i kakav je to posao, svi volimo da sarađujemo sa medijima kada imamo nešto lijepo da pozitivno da saopštimo javnosti, međutim kada su u pitanju sudski procesi, krivične prijave, korupcija i slično tada su novinari najčešće nepoželjna lica kojima se ne daju izjave, zabranjuje fotografisanje, snimanje. Svi moramo biti svjesni da je sada vrijeme multimedijalnih sadržaja, a posao novinara je da fotografiše, snima i piše medijske objave kako bi javnost bila u toku sa svim aktuelnim dešavanjima", poručili su iz MMNE.

Bonus video: