Mašković: Gradski prevoz u Podgorici neće raditi 5. maja zbog vjerskog praznika

Odbornik Socijaldemokrata u Glavnom gradu kazao da bi logikom kojom su se vodili u preduzeću Putevi i vatrogasce, zaposlene u Vodovodu i komunalnim preduzećima isto trebalo poslati kući

8906 pregleda 30 reakcija 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: PG Biro
Ilustracija, Foto: PG Biro

Odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini glavnog grada Miloš Mašković saopštio je da gradski linijski prevoz u Podgorici neće raditi 5. maja zbog vjerskog praznika, a da će za 1. maj, raditi.

Ta informacija mu je, kako tvrdi, potvrđena danas u više telefonskih razgovora sa predstavnicima preduzeća Putevi koji upravljaju Radnom jedinicom za linijski prevoz putnika.

"Nisam uspio doći do informacija o kakvoj odluci je riječ i na kojem zakonskom rješenju se ona temelji, iako sam dobio usmeno obećanje jednog od rukovodilaca u tom sektoru da ću tu informaciju dobiti. Jasno je da prekid saobraćaja gradskog prevoza može imati značajne posljedice za građane koji zavise od te vrste usluge za svakodnevne potrebe, kao što su odlazak na posao ili posjete ljekaru. Sa druge strane, Podgorica je glavni grad u kojem žive ljudi različitih religija, nacija, profesija, potreba… i koji žele da toga dana obavljaju svoje redovne obaveze", naveo je Mašković.

Dodao je da prekid u kontinuitetu rada javnih servisa zbog bilo kakvog praznika, državnog ili vjerskog, obesmišljava njegovo postojanje i umanjuje njegovu funkcionalnost.

"Tom logikom, trebali bismo vatrogasce, zaposlene u Vodovodu i komunalnim preduzećima da pošaljemo kući. Nego, plašim se da se iza jedne ovakve odluke krije nešto mnogo opasnije. Pozivam gradsku upravu da obezbjedi funkcionalnost javnih servisa i obrazloži donošenje ovakvih odluka", kazao je Mašković.

Bonus video: