Vasilisa, Milica i Dušan pobjednici opštinskog takmičenja nikšićkih recitatora

Takmičari su bili podijeljeni u tri kategorije – mlađeg (od prvog do petog razreda) i starijeg (od šestog do devetog) osnovnoškolskog uzrasta i u kategoriji srednjoškolaca

6279 pregleda 92 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Dječiji savez Nikšić
Foto: Dječiji savez Nikšić

Na 47. opštinskom takmičenju recitatora u Nikšiću, prva mjesta osvojili su Vasilisa Mijušković iz OŠ „Ratko Žarić“, u kategoriji od prvog do petog razreda, Milica Kankaraš iz škole „Braća Labodović“, u kategoriji od šestog do devetog razreda, i gimnazijalac Dušan Bulatović, koji je bio najbolji među srednjoškolcima.

Na takmičenju, koje je organizovao Dječji savez Nikšića uz podršku Muzičke škole „Dara Čokorilo“, učešće je 70 učenika iz 19 osnovnih i četiri srednje škole. Takmičari su bili podijeljeni u tri kategorije – mlađeg (od prvog do petog razreda) i starijeg (od šestog do devetog) osnovnoškolskog uzrasta i u kategoriji srednjoškolaca.

U kategoriji mlađeg uzrasta takmičilo se 28 učenika. Drugoplasirani je bio Damjan Varajić, učenik škole „Radoje Čizmović“, dok su učenici OŠ „Milija Nikčević“, Mija Golubović i Kosta Bataković, zauzeli treće mjesto. I u starijoj kategoriji osnovnoškolskog uzrasta bilo je 28 recitatora, a drugo mjesto je osvojio Veljko Nikolić iz OŠ “Luka Simonović”, dok su treće mjesto podijelili Mija Drašković i Mina Bogdanović, učenice OŠ “Olga Golović”.

Od 14 takmičara srednjoškolaca, Jovan Lasica iz Gimnazije osvojio je drugo mjesto, dok se trećeplasirane bile Maša Milatović iz Prve srednje stručne škole i Katarina Vorotović, učenica Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

O pobjednicima je odlučivao tročlani žiri – Gordana Sarić, Dušan Govedarica i Jovan Drašković.

Na kraju takmičenja uručene su zahvalnice Sanji Radulović, direktorici Muzičke škole “Dara Čokorilo”, i Milanki Radulović, sekretarki nikšićkog Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Sponzori takmičenja bili su Opština Nikšić i Crnogorski elektroprenosni sistem.

Bonus video: