Produžen konkurs za najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore

Teme konkursa su: Uticaj evropske integracije na unapređenje ljudskih prava kroz životne priče i primjere; Rezultati EU projekata i kako oni utiču na život građana i Primjeri sprovođenja evropskih standarda i politika

1679 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MEP
Foto: MEP

U oviru obilježavanja Mjeseca Evrope, Ministarstvo evropskih poslova (MEP) produžilo je tradicionalni konkurs za najbolje priče o evropskoj integraciji Crne Gore, uz finansijsku podršku Evropske unije kroz projekat EU4ME.

Osim lokalnih, MEP poziva i novinare/novinarke nacionalnih (javnih i komercijalnih) medija da učestvuju u konkursu.

Teme konkursa su: Uticaj evropske integracije na unapređenje ljudskih prava kroz životne priče i primjere; Rezultati EU projekata i kako oni utiču na život građana i Primjeri sprovođenja evropskih standarda i politika.

konkurs MEP
foto: MEP

„Pravo da se prijave imaju novinari/ke lokalnih i nacionalnih medija (televizije, radio, novine i portali). Zainteresovani treba da naprave priču (video, audio ili text) na gore navedene teme i objave je u mediju u kojem rade, u periodu trajanja konkursa od 15. aprila do 31. maja“, saopšteno je iz MEP-a.

Objavljenu priču treba poslati mejlom na adresu eu4mekonkursi@gmail.com sa naznakom „Prijava na konkurs za najbolju priču o evropskoj integraciji Crne Gore“. TV i radio priče moguće je poslati preko wetransfera ili kao link, priče na portalu kao link, a priče u novinama kao opremljeni tekst.

Uz priču, potrebno je da kandidati/kinje pošalju kratku informaciju o mediju za koji rade i objašnjenje šta ih je motivisalo da naprave priču.

Bonus video: