Povećano interesovanje ruskih turista za Crnu Goru i Hrvatsku

U kompaniji ICS Travel Group, potvrdili su da pretprodaja aranžmana za Crnu Goru teče "veoma aktivno" i da je 2,5 puta premašila prošlogodišnje pokazatelje
6 komentar(a)
turista, putnik, Foto: Shutterstock
turista, putnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.03.2017. 10:58h

Pretprodaja aranžmana za Crnu Goru i Hrvatsku pokazuje da je interesovanje ruskih turista prema tim destinacijama povećano dva do tri puta u odnosu na prošlu godinu, saopštila je Turistička organizacija Rusije (TOR).

TOR navodi da čak ni otvaranje prodaje za turističke aranžmane za omiljenu destinaciju - Tursku, nije ugrozilo prodaju za ove destinacije.

"U poređenju sa 2016. godinom, prodaja aranžmana počela je mnogo ranije, i dobro se odvija, uključujući i za septembar. Potražnja je zaista visoka, porast prodaje za Hrvatsku i Crnu Goru premašio je 100 odsto", naveli su u turističkoj kompaniji PAKS.

Ta kompanija navodi da se sada bukiraju uglavnom standardne ture, na sedam do 14 dana, ali da ima i mnogo individualnih zahtjeva.

TOR navodi da turistička kompanija Ruski ekspres bilježi tri puta veće bukiranje aranžmana u poređenju sa istim periodom prošle godine.

U kompaniji ICS Travel Group, potvrdili su da pretprodaja aranžmana za Crnu Goru teče "veoma aktivno" i da je 2,5 puta premašila prošlogodišnje pokazatelje.

TOR navodi da su u svim anketiranim kompanijama zabilježili mnogo zahtjeva za odmor u Crnoj Gori tokom dužeg vremenskog perioda, odnosno već mjesec i više.

Kao razloge oni navode da za Crnu Goru nije potrebna viza za dvonedjeljni boravak, zatim da postoji obimni privatni turistički sektor, gdje je smještaj često jeftiniji nego u odmaralištima u okolini Moskve.

Bonus video: