Ivom Bajković bi da liječe TV Budva od politike

Iva Bajković kaže da joj nije zvanično ponuđeno, iz budvanske vlasti nezvanično poručuju da će istrajati u depolitizaciji medija
847 pregleda 32 komentar(a)
Iva Bajković, Foto: Facebook
Iva Bajković, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.02.2017. 07:36h

Članica Glavnog odbora PzP-a Iva Bajković kandidatkinja je za v.d. glavnog urednika TV “Budva”, saznaju “Vijesti”.

Uprkos tome što je nova gradska opoziciona vlast isticala da se neće miješati u izbor direktora i glavnog urednika, spekuliše se da će te dvije funkcije pripasti Demokratama i DF-u, odnosno PzP-u.

U gradskoj vlasti to juče niko nije želio da potvrdi, a nezvanično kažu da će istrajati u depolitizaciji medija.

Lider PzP-a Nebojša Medojević odbacio je spekulacije da ucjenjuje da Bajkovićeva bude urednica. On ističe da im nije pripala nijedna politička funkcija u gradskoj upravi.

Bajkovićeva je Budvanka i bila je zaposlena u TV “Budva” kada je ta medijska kuća prije 19 godina otvorena.

Kaže da nije dobila zvaničnu ponudu da bude glavna urednica.

Ona je odbila da komentariše, kako je kazala, tračeve koje šire sada već politički protivnici, pozvavši ih da joj ospore znanje i stručnost.

”To dovoljno govori o njima i njihovim provincijskim manirima. A pošto je moje ime uzburkalo duhove koji su jako zabrinuti za budućnost slobodnih medija - jedna mala poruka - prvo mi osporite znanje i stručnost, pa tek onda posežite za političkom argumentacijom”.

Kako je ”Vijestima” rečeno u Savjetu TV “Budva”, Bajkovićevu bi mogao da imenuje v.d. direktor Dragan Klarić, ali bi, navodno, morala da zamrzne političke funkcije...

Prema saznanjima “Vijesti”, glavnog urednika biraće ipak novi direktor TV “Budva”, iako ima zakonsko pravo da ga postavi, ili da raspiše konkurs.

Savjet RTV “Budva” uveo je v.d. stanje do izbora novog direktora.

Nakon što mu je istekao četvorogodišnji mandat, Savjet je nedavno za v.d. direktora imenovao doskorašnjeg prvog čovjeka Dragana Klarića.

Klarić će, kako je “Vijestima” pojašnjeno, biti v.d. do kompletiranja savjeta i raspisivanja konkursa za direktora. TV “Budva” praktično pune četiri godine nije imala glavnog odgovornog urednika, već su pet puta birani v. d. jer niko nije ispunjavo uslove konkursa.

RTV Budva trebalo bi da dobija 600.000 eura iz opštinske kase.

Opština, međutim, nikada u cjelosti nije ispunjavala tu obavezu, kao ni RTV “Budva” kada je riječ o programskim sadržajima.

Bonus video: