navigacija Naslovnica Premium

DOKUMENT NA JAVNOJ RASPRAVI

5.9.2018 18:05

DUP-om planirano proširenje škole "Dr Dragiša Ivanović"

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je na javnu raspravu stavio i Nacrt DUP-a “Bajbabska gora” i “Pobrežje zone A, B i C”

DUP-om planirano proširenje škole "Dr Dragiša Ivanović"
Foto: Zoran Đurić Autor: Željka Vučinić

Nacrtom Detaljnog urbanističkog plana “Murtovina” data je mogućnost proširenja osnovne škole “Dr Dragiša Ivanović”, dok su novi objekti za školstvo i socijalnu zaštitu predviđeni na četiri urbanističke parcele.

U dokumentu, koji je od juče na petnaestodnevnoj javnoj raspravi, navodi se da veliki dio zahvata plana nije izgrađen i da je ostavljena mogućnost da se sprovedu smjernice, date Prostorno-urbanističkim planom Podgorice (PUP):

“Na način da se u okviru površina za stanovanje formira prigradsko naselje lokalnih centara sa urbanom fizionomijom i ruralnim obilježjima iz nasljeđa Doljana, Zlatice i Murtovine”.

Plan obuhvata područje od oko 129 hektara, smješteno u sjeveroistočnom dijelu Podgorice uz kompleks “Zlatica”. To je prostor omeđen Bulevarom Vilija Branta i ulicama Orjenska, Franca Rozmana i zahvatom važećeg DUP-a “Murtovina 2”.

Maksimalna spratnost objekata koji se mogu graditi u zoni za stanovanje, mješovite i centralne djelatnosti je do dva sprata.

“U zoni mješovite namjene Detaljno-urbanističkog plana “Murtovina” je predviđeno da dominantna namjena bude poslovanje. Preporuka plana je da se u koridoru magistralnog puta razvija poslovanje sa uslužnim djelatnostima”, navodi se u nacrtu dokumenta

U sklopu površina za sport i rekreaciju, na urbanističkoj parceli postojećeg otvorenog stadiona “moguće je planirati izgradnju objekta namijenjenog sportskim sadržajima ili koji su u funkciji sporta”.

Centralna javna rasprava o dokumentu održaće se 13.septembra u 12 sati u KIC-u “Budo Tomović”.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je na javnu raspravu stavio i Nacrt DUP-a “Bajbabska gora” i “Pobrežje zone A, B i C”.

Nacrtom DUP- a “Bajbabska gora”, koji zahvata područje od 193 hektara, je predviđeno da se u sklopu površina za stanovanje male gustine mogu graditi objekti za stanovanje maksimalne bruto građevinske površine do 500 kvadrata i dva sprata. U sklopu površina za mještovitu namjenu, mogu se graditi stambeni i stambeno-poslovni objekti, poput ugostiteljskih objekata, trgovina, objekata za smještaj turista, skladišta, stovarišta...

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.