Prijave za podršku za unaprijeđenje stočnog fonda do kraja agvusta

"Opredijeljeno je ukupno 700.000 eura, što je isti iznos kao i prošle godine kada je realizovana prvi put. Osim steonih junica i priplodnih jagnjica, ove godine podržava se i nabavka priplodnih jarica i nazimicai", naveli su iz Ministarstva
1 komentar(a)
jagnjad_1, Foto: I. PETRUŠIĆ
jagnjad_1, Foto: I. PETRUŠIĆ
Ažurirano: 29.02.2016. 13:28h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pozvalo je sve zainteresovane da se do 30. avgusta prijave na javni poziv za dodjelu podrške za unaprijeđenje stočnog fonda za ovu godinu.

Ministarstvo je javni poziv raspisalo u skladu sa Agrobudžetom i budžetskom linijom koja se odnosi na direktnu podršku stočarskoj proizvodnji.

"Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podrške za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca, priplodnih koza i nazimica. Podrška Ministarstva po ovom pozivu iznosi maksimalno do 50 odsto od vrijednosti investicije", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su objasnili da je podrška poljoprivrednim proizvođačima da nabave nova grla stoke od ove godine prvi put uvedena kao zasebna mjera u Agrobudžetu.

"Opredijeljeno je ukupno 700 hiljada eura, što je isti iznos kao i prošle godine kada je realizovana prvi put. Osim steonih junica i priplodnih jagnjica, ove godine podržava se i nabavka priplodnih jarica i nazimica. Za ovu podršku mogu konkurisati i početnici", naveli su iz Ministarstva.

Korisnici podrške koja se dodjeljuje kroz javni poziv, kako su kazali, moraju biti registrovani ili predati kompletnu dokumentaciju za registraciju u Registar poljoprivrednih gazdinstava i to u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku.

"Korisnici moraju zadovoljiti i uslove za držanje stoke u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i ispunjavanju standarda dobre poljoprivredne prakse", dodali su iz Ministarstva.

Zahtjev za ostvarivanje podrške po javnom pozivu sa propratnom dokumentacijom, dostavlja se poštom na adresu Ministarstva.

Bonus video: