Bivši radnici DKP-a prekinuli protest

Predstavnicima bivših radnika isplatu otpremnina, u roku od sedam dana, obećali su predsjednik Tenderske komisije za dokapitalizaciju NDK Branko Vujović i predstavnik Ministarstva poljoprivrede Nemanja Katnić
4 komentar(a)
DKP blokada radnici, Foto: Luka Zeković
DKP blokada radnici, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.02.2016. 10:00h

Četvorodnevna blokada kapije Duvanskog kombinata u stečaju od strane bivših radnika prekinuta je jutros nešto poslije 10 časova, nakon što su vladini pregovarači dostavili ovjeren i potpisan zapisnik sa pregovora vođenih u srijedu, a prema kojem bi otpremnine za 77 bivša radnika trebalo da im budu isplaćene do narednog petka.

Vlada Crne Gore na juče održanoj sjednici dopunila je svoj zaključak od 21. januara ove godine i zadužila Ministarstvo finansija da iz tekuće budžetske reserve preusmjeri 1,7 miliona eura za isplatu otpremnina za prekobrojne koji su prošle godine napustili DKP, ali i one koji bi to tek trebalo da urade.

Predstavnicima bivših radnika isplatu otpremnina, u roku od sedam dana, obećali su predsjednik Tenderske komisije za dokapitalizaciju NDK Branko Vujović i predstavnik Ministarstva poljoprivrede Nemanja Katnić.

Preostalim radnicima oi dalje radno angažovanim u DKP-u, koji će biti prekobrojni u Novom duvanskom, otpremnine bi prema vladinom Zaključku trebalo da budu isplaćene u roku od 30 dana od izlaska iz kompanije.

Bonus video: