Bivši radnici blokirali ulaz DKP-a: "Ako treba štrajkovaćemo glađu"

"Tražimo samo što je naše, ostajemo ovdje do daljnjeg", kazao je "Vijestima bivši radnik Zoran Mihajlović
6 komentar(a)
duvanski_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
duvanski_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 08.02.2016. 18:39h

Nekoliko desetina bivših radnika Duvanskog kombinata u stečaju blokirali su svojim privatnim vozilima glavni ulaz u sjedšte te kompanije.

Oni su revoltirani što im već sedam mjeseci država i bivši menadžmnet ne isplaćuju obećane otpremnine u prosječnom iznosu od oko 12.000 eura.

"Tražimo samo što je naše, ostajemo ovdje do daljnjeg i štrajkovaćemo glađu ako bude trebalo", kazao je "Vijestima bivši radnik Zoran Mihajlović.

Bivši radnici koji su dobrovoljno napustili duvansku kompaniju su ogorčeni ponašanjem predstavnika izvršne vlasti koji im nijesu proteklih sedam mjeseci pomogli da dođu do obećane otpremnine, kao i ponašanjem direktora DKP-a Slavoljuba Vukašinovića, koji im je potpisao rješenje koje predviđa isplatu otpremnina najkasnije do 1. avgusta 2015, a što u praksi nije realizovano.

Tokom ove sedmice sa investitorom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vlada i Glavni grad bi trebalo da potpišu ugovor o dokapitalizaciji i ugovor o upravljanju Novim duvanskim kombinatom.

Od preostalih 114 radnika starog DKP-a u stečaju, nakon remonta mašina čije trajanje niko pouzdano ne može predvidjeti, radno mjesto u Novom duvanskom, na istoj opremi, trebalo bi da dobije 80 ljudi.

Bonus video: