Predstavnici FTI naredne sedmice u Crnoj Gori

Iz Ministarstva podsjećaju da je FTI četvrti po veličini turoperator u Njemačkoj, koji u svojim predstavništvima zapošljava preko pet hiljada ljudi, a samo u Njemačkoj, oko deset hiljada partnerskih agencija prodaje njegove proizvode
5 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Gov.me
Branimir Gvozdenović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 13.11.2015. 17:43h

Predstavnici njemačkog turoperatora FTI posjetiće naredne sedmice Crnu Goru, u cilju nastavka komunikacije o daljoj saradnji, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Kako su naveli iz tog resora, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović susreo se danas u Minhenu sa njemačkim turoperatorima, u okviru dvodnevne posjete Bavarskoj.

„Poseban susret organizovan je sa izvršnim direktorom njemačkog turoperatora FTI, Ditmarom Guncom“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da je FTI četvrti po veličini turoperator u Njemačkoj, koji u svojim predstavništvima zapošljava preko pet hiljada ljudi, a samo u Njemačkoj, oko deset hiljada partnerskih agencija prodaje njegove proizvode.

Kako je pojašnjeno, susret Gvozdenovića i Gunca organizovan je povodom razmatranja dalje saradnje i dovođenja većeg broja turista iz Njemačke posredstvom FTI.

„Preduslov za to, ocijenjeno je na sastanku, predstavlja dovoljan broj smještajnih kapaciteta različite kategorije, kao i postojanje većeg broja direktnih letova iz Njemačke ka Crnoj Gori. Ipak, najznačajnije je nastaviti trend rasta turista iz Njemačke koji iz godine u godinu posjećuju Crnu Goru, a taj porast je ove godine u odnosu na 2014. čak 50 odsto“, kaže se u saopštenju.

Gvozdenović je istakao značaj veće zastupljenosti FTI na crnogorskom tržištu, posebno sa aspekta produženja glavne turističke sezone, imajući u vidu činjenicu da aranžmani sa FTI podrazumijevaju period od devet mjeseci intenzivnog dolaska gostiju.

„Operativni tim FTI će već naredne sedmice posjetiti Crnu Goru, sa ciljem nastavka komunikacije sa predstavnicima Ministarstva i turističke privrede i obilaska smještajnih kapaciteta na crnogorskom primorju“, navodi se u saopštenju.

Gvozdenović je, tokom posjete Bavarskoj, gostovao na televiziji Sonnenklar i u jednoj od najgledanijih i najpopularnijih emisija za putovanja, u polusatnom terminu, predstavio crnogorske turističke potencijale i pozvao turiste iz Njemačke da posjete Crnu Goru.

„Nakon poslovnog foruma, koji je juče održan u Minhenu, kao i današnjeg susreta sa turoperatorima,ocjena je da je posjeta Njemačkoj veoma uspješna, sa konkretnim dogovorima i definisanim aktivnostima koje bi trebalo da rezultiraju većim brojem turista iz Njemačke u kratkom roku, kao i značajnije prisustvo kapitala iz Njemačke u Crnoj Gori, kroz direktne investicije“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: