Sređuju "Mogren" do pete zvjezdice

U proteklih 10 godina “Budvanska rivijera” je u rekonstrukciju hotela uložila preko 40 miliona eura, pa su gotovo svi njeni kapaciteti dostigli nivo od četiri i više zvjezdica. Jedini hotel koji je ostao sa tri zvjezdice je Mogren, koji se nalazi i na najatraktivnijoj lokaciji
73 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.10.2018. 19:40h

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ podnijela je Ministarstvu održivog razvoja zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za rekonstrukciju i dogradnju hotela „Mogren“ naspram Starog grada. Ovim se stavlja tačka na rekonstrukciju hotelskih kapaciteta kojima gazduje najveća hotelska kompanija u većinskom državnom vlasništvu.

„Zbog dotrajalosti smještajnog dijela i potrebe da hotel ‘Mogren’, pored simbolike koju već ima, zadrži reputaciju gradskog - biznis hotela upravo ovih dana menadžment kompanije razmatra mogućnost investiranja u adaptiranje i dopunu sadržaja ovog hotela“, saopšteno je „Vijestima“ ranije iz ove hotelske grupe.

Nakon što dobiju zeleno svjetlo od ministarstva na čijem je čelu Pavle Radulović, slijedi izrada idejnog rješenja. Kako je „Vijestima” rečeno rekonstrukcija će biti u postojećim gabaritima, a detaljni urbanistički plan „Budva centar“ daje mogućnost dogradnje.

U proteklih 10 godina “Budvanska rivijera” je u rekonstrukciju hotela uložila preko 40 miliona eura, pa su gotovo svi njeni kapaciteti dostigli nivo od četiri i više zvjezdica. Jedini hotel koji je ostao sa tri zvjezdice je Mogren, koji se nalazi i na najatraktivnijoj lokaciji.

Hotelska grupa je proljetos započela obnovu “Mogrena”, kada je u adaptiranje Gradske kafane, recepcije, lobija i atrijuma uložila milion i po eura. Potpunom rekonstrukcijom Mogrena, porasla bi i vrijednost ukupne kompanija, čija je imovina sada procijenjena na 209 miliona eura.

Većinski vlasnik “Budvanske rivijere” sada je država (Vlada, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje imaju oko 58 odsto akcija). Oko 15,23 odsto udjela pripada AIK banci iz Beograda, srbijanskog biznismena Miodraga Kostića, a isto toliko imaju i dvije firme Strateks grupe ukupno 15,2 odsto američkog biznsimena Nila Emilfarba.

“Budvanska rivijera” upravlja i posluje sa pet hotela - Palas u Petrovcu (četiri zvjezdice i 171 smještajna jedinica), Turističko naselje Slovenska plaža u Budvi (tri plus i četiri zvjezdice sa 1.016 smještajnih jedinica), hotel Aleksandar u Budvi (četiri zvjezdice, 187 smještajnih jedinica), hotel Castellastva Petrovac (četiri zvjezdice, 185 smještajnih jedinica) i hotel Mogren u Budvi (tri plus zvjezdice, 49 smještajnih jedinica).

Kompanija u svom sastavu ima i hotele Sveti Stefan i vilu „Miločer“ u Miločeru koji su od januara 2007. pod višedecenijskim zakupom firme „Adriatic Properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa, a pod menadžmentom svjetskog hotelskog brenda „Aman Resorts”.

Bonus video: