Osam godina Hypo banke u Crnoj Gori obilježeno otvaranjem nove poslovnice

U znak društvene odgovornosti, uručena je donacija obližnjoj Osnovnoj školi “Milorad Musa Burzan”
897 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2014. 15:57h

Banka Hypo-Alpe-Adria obilježila je danas svoj osmi rođendan otvaranjem 11. ekspoziture, u ulici Bratstva i jedinstva 44. u Podgorici, preko puta tržnog centra Gintaš.

Iz banke je saopšteno da je, u znak društvene odgovornosti, povodom godišnjice uručena donacija obližnjoj Osnovnoj školi “Milorad Musa Burzan”, koja podrazumijeva PC štampač i kopir mašinu za potrebe školske administracije, kao i novčanu donaciju od 500 eura za popravku fiskulturne sale.

Izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima Hypo Alpe Adria banke, Željko Đukanović, na zvaničnom otvaranju nove, treće ekspoziture u Podgorici, istakao je da je riječ o banci koja razgranava poslovnu mrežu, te da sa oko 200 zaposlenih, opslužuje oko 37.000 klijenata.

"U novoj ekspozituri nam je cilj da obezbijedimo što kvalitetniji servis svim našim klijentima u ovom dijelu grada i da istovremeno proširujemo ponudu kvalitetnih usluga prema građanima i preduzećima", naveo je Đukanović.

Nova ekspozitura, kao i sve ostale poslovnice Hypo banke, građanima i pravnim licima nudi, kako se ističe, veliki broj bankarskih proizvoda i usluga, a tržištu su najzanimljiviji gotovinski krediti do 15.000 eura za fizička lica, od čega do 10.000 i bez žiranata, Hypo štednja sa povoljnim kamatnim stopama i mnoge druge usluge, "koje su od danas na dohvat ruke građanima u ovom dijelu Podgorice".

U ime OŠ "Milorad Musa Burzan", donaciju je primila pomoćnica direktora škole, Borka Ćevriz (Foto: Hypo Alpe-Adria banka)

"Hypo Alpe Adria je kapitalno snažna banka, i izuzetno likvidna, sa stopom adekvatnosti kapitala od čak 20 odsto, što je duplo više od zahtjeva regulatora. Takva snažna kapitalna baza sama je po sebi najbolje jamstvo bančine stabilnosti i održivog razvoja", poručili su iz Hypo banke.

Plan Hypo-a je da ove godine pravnim i fizičkim licima bude odobreno kredita do 46 miliona eura, i da, kao i do sada, bude dobar servis fizičkim licima, malom i srednjem biznisu, ali i partner velikim kompanijama za njihove projekte.

"Istovremeno, klijenti su u Hypo Alpe Adria banci prepoznali jakog, stabilnog i sigurnog partnera, što je rezultiralo konstantnim rastom depozita. U sektoru stanovništva depoziti su u 2013. porasli za 6,4 miliona eura, ili skoro 9 odsto, a rastući i trend je nastavljen i u 2014. godini", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: