Kolarević srušila dozvolu koju je izdala Vlada

Doskorašnji ministar održivog razvoja Predrag Sekulić je izdao spornu građevinsku dozvolu
272 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2012. 09:44h

Izgradnja luksuznog hotela sa pet zvjezdica Cristal Rivijera, investicije vrijedne 32 miliona eura u srcu Petrovca moraće biti zaustavljena nakon što je Upravni sud oborio građevinsku dozvolu koju je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma. To je partnerski projekat kompanije Euromix trade i hotelske grupe Budvanska rivijera.

Upravni sud je odluku donio 19. decembra.

Kompanija Euromix, vlasnik hotela Rivijera u Petrovcu, počela je prije mjesec izgradnju hotela na parceli koja se u katastarskoj evidenciji vodi na Budvansku rivijeru. Jedna od najatraktivnijih lokacija u Petrovcu, između hotela Palas i Rivijere, na samoj petrovačkoj plaži, predmet je restitucije. Staromještanska porodica Pavlović pokrenula je spor pred Upravnim sudom, gdje ih je zastupala advokatska kancelarija Ane Kolarević.

Ona je uspjela da obori dozvolu koju je izdala Vlada, na čijem je čelu sedmi put njen brat, a koja je većinski vlasnik Budvanske rivijere.

Vijeće Upravnog suda, kojim je predsjedavala Biserka Bukvić, a članovi su bili Fadil Kardović i Vladimir Radulović, je rješavajući upravni spor usvojio tužbu Dušanke Pavlović iz Reževića, i donio presudu kojom se poništava rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma za izdavanje građevinske dozvole Budvanskoj rivijeri i kompaniji Euromix za izgradnju hotela Rivijera Crystal.

U presudi se navodi da je na spornoj katastarskoj parceli izvršena zabilježba restitucije, povodom postupka koji vodi Dušanka Pavlović kao nasljednik, pred Komisijom za povraćaj i obeštećenje u Bari.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti"

Galerija

Bonus video: