Marković: Prošlogodišnju stopu ekonomskog rasta ćemo dostignuti, a moguće i nadmašiti

116 pregleda 9 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 13.06.2018. 14:55h

Premijer Duško Marković poručio je danas da je Vlada opredijeljena da doprinosi snažnijoj ekonomskoj aktivnosti, sa fokusom na oblasti u kojima država ima komparativne prednosti.

On je to poručio na proslavi 55 godina postojanja kompanije Plantaže i puštanju u rad nove linije za flaširanje kapaciteta 10.000 flaša na sat, vrijednosti tri milona eura.

"Upravo ovakve investicije u proizvodnju i realnu ekonomiju, treba da obezbijede dinamičan i održiv rast ekonomije”, rekao je Marković.

Premijer je kazao da će nova tehnološka linija u Plantažama omogućiti efektivniji proces flaširanja i kontrole kvaliteta.

Marković je naveo da ekonomski pokazatelji za prvi kvartal 2018. ukazuju na to da ćemo prošlogodišnju stopu ekonomskog rasta dostignuti, a moguće i nadmašiti u ovoj godini.

Izvršna direktorica Plantaža, Verica Maraš, kazala je da su se potpunosti prilagodili "savremenim i automatizovanim procesima proizvodnje koji će kompaniju još jednom staviti na vrh svjetski poznatih vinarija".

Ona je navela da je posljednjih deset godina u razvojne projekte uloženo preko 40 miliona eura.

Predsjednik Odbora direktora Veselin Vukotić, kazao je da je ova kompanija neobična u Crnoj Gori jer ona, njena organizacija i zaposleni nikada nikome nijesu bili teret.

"Najveći kapital ove kompanije je emicionalni kapital, kapital posvećenosti zaposlenih kompaniji. I sam osjećam emociju jer sam svoj radni vijek startovao, kao fizički radnik, u Plantažama", dodao je Vukotić.

Ljubav je potrebna, kako je istakao dalje Vukotić, i za otvaranje dalje vizije razvoja kompanije.

"Mnogi misle da mi proizvodimo i prodajemo vino. Ne, mi proizvodimo i dijelimo ljubav i emocije sa našim potrošačima”, saopštio je Vukotić.

Đukanović: Jačajte konkurentnost

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da se radi o kompaniji koja prepoznaje značaj povezivanja poljoprivredne proizvodnje sa kulturom i turizmom.

"Ako bih vam nešto preporučio, onda bi to bio savjet da jačate konkurentnost. Čvrsto vjerujem da jačajući konkurentnost, podstičemo jedni druge da se brže mijenjamo i bolje razvijamo, u interesu biznisa, u interesu građana i crnogogorskog društva u cjelini”, kazao je Đukanović.

Bonus video: