Đuranović: Nemam platu od 1.000 eura

“Vijesti” su prošle sedmice od Saveza sindikata tražile podatke o platama i prihodima, ali ih nijesu dobili
0 komentar(a)
DPS, rođendan, Foto: Luka Zeković
DPS, rođendan, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.07.2012. 08:27h

Povodom teksta “I direktori i sindikalci” reagovao je predsjednik Granskog sindikata tekstila, kože, obuće i hemijske industrije Vidak Đuranović, koji je pomenut u tekstu.

“Kako se iz objavljenog teksta može utvrditi da ste dobili informaciju o zaradama pojedinih funkcionera u Savezu sindikata Crne Gore, ja, Vidak Đuranović, predsjednik Granskog sindikata tekstila, kože, obuće i hemijske industrije pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću, i ne krijući svoje ime i prezime, kao ni funkciju koju obavljam jer nemam razloga da se, do danas, stidim od bilo čega u životu, izjavljujem da informacija koju ste dobili nije ništa drugo nego dezinformacija anonimnog lažova, koji eto, gle čuda, nema hrabrosti da kaže svoje ime, a prezime neću da pominjem, jer je možda iz dobre porodice.

Bio bih zadovoljan i srećan da je moj lični dohodak 1.000 eura. On je nažalost mnogo manji. Takođe je velika laž da sam član Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, što se može lako provjeriti. Meni je jasno da u posljednje vrijeme zle tice zloslutnice grakću oko Sindikata nebi li mu nanijele neko zlo. Ovo sve ima za cilj da dezinformiše članstvo, kako bi imale pogrešnu sliku o asocijaciji kojoj pripadaju.

I na kraju uz saglasnost uvažene koleginice Sonje Knežević, koja je službeno odsutna, i dodatnom provjerom u službi računovodstva, izjavljujem da je takođe gruba neistina da koleginica Knežević ima zaradu od 1.000 eura. Ne samo da nema toliku zaradu, već i nije na platnom spisku SSCG”, navodi se u reagovanju Đuranovića.

Objašnjenje

“Vijesti” su prošle sedmice od Saveza sindikata tražile podatke o platama i prihodima, ali ih nijesu dobili, za razliku od Unije slobodnih sindikata odakle su stigle informacije.

“Vijesti” smatraju da javnost i zaposleni treba da znaju podatke o prihodima sindikalnih lidera.

Bonus video: