Održati proizvodnju u Željezari do prodaje fabrike

"U ovoj situaciji teško je planirati, jer se ne zna hoće li se fabrika ovog puta prodati, ali pokušaće se naći kompromis i proizvodnja održati do 1. maja", rekao je Perišić
0 komentar(a)
Veselin Perišić, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Perišić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.04.2012. 14:09h

Ugovor o nastavku saradnje Željezare i nikšićke kompanije Neksan, istekao 15. aprila, još nije produžen, jer prethodno treba potpisati uslove i garancije o isporuci struje sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG).

Stečajni upravnik Željezare, Veselin Perišić, kazao je agenciji Mina-business da vlasnik Neksana, Miodrag Davidović očekuje potpisivanje ugovora sa EPCG za dan ili dva.

"Proizvodnja u fabrici nije prekidana, problema ima, ali uradiće se sve da fabrika radi", rekao je Perišić i dodao da se nada da će fabrika uskoro biti prodata.

Prema njegovim riječima, krajnji rok za prijavu i uplatu depozita zainteresovanih za kupovinu Željezare je 27. april, a tri dana kasnije i javna licitacija u Privrednom sudu.

"U ovoj situaciji teško je planirati, jer se ne zna hoće li se fabrika ovog puta prodati, ali pokušaće se naći kompromis i proizvodnja održati do 1. maja kada će biti izvjesno da li će Željezara dobiti novog vlasnika", rekao je Perišić.

U suprotnom, zavisno od dogovora o isporuci struje sa EPCG, pokušaće se naći rješenje o mogućem daljem produžetku saradnje sa Neksanom, koji proizvodnju u Željezari organizuje od maja 2011.

Bonus video: