Zovite odmah policiju ili podnesite ostavku

Ne mislite valjda, g. Moisejev, da sam ja u “Vijestima” ili na svom privatnom računaru popunjavao i prepravljao fakture KAP-a?
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 08:35h

Umjesto četiri “falsifikovane” fakture, odnosno otpremnice o prodaji metala iz Kombinata aluminijuma koje su, kako tvrdi izvršni direktor Jurij Moisejev, objavile u utorak “Vijesti”, trebalo je da, ako želi da demantuje bilo koji navod u tekstu o prodaji metala, objavi makar jednu originalnu fakturu od 17. oktobra ove godine kada je tržišna cijena na Londonskoj berzi bila oko 2.200 dolara.

Je li moguće, g. Moisejev, da se i danas, skoro šest godina nakon ulaska kompanije Olega Deripaske u KAP, na Vama dobro poznatim računarima i dalje “štancaju” i “falsifikuju” računi i otpremnice metala bez kontrole Poreske uprave Crne Gore.

Podsjetiću Vas da je to isto tokom 2006. i 2007. godine radio Vaš prethodnik na istoj funkciji g. Adolf Zaltsman. Tokom te dvije godine budžet Crne Gore oštećen je za skoro 15 miliona eura zbog utajenog poreza na dobit koje je Vama i KAP-u, ko zna iz kojeg razloga, oprostila Vlada bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Ne mislite valjda, g. Moisejev, da sam ja u “Vijestima” ili na svom privatnom računaru popunjavao i prepravljao fakture KAP-a?

Zašno niste prije teksta reagovali?

Ako se u KAP-u i danas na zvaničnom memorandumu kompanije, zaista, falsifikuju fakture i otpremnice o prodaji najvažnijeg crnogorskog proizvoda, logično bi bilo g. Moisejev, da ste odmah pozvali u pomoć Upravu policije. Ako Vas, zaista, zanima poštena i nepristrasna istraga koju navodno sami sprovodite, kome to Vi u KAP-u već dva dana preventivno prijetite otkazima?

Direktore, na grbači Vlade i poreskih obveznika, ako nakon tri dana jalove polemike ne želite to da uradite, odmah podnesite ostavku!

U krajnjem, ako su sve četiri objavljene otpremnice KAP-a s prodajnim cijenama metala u KAP-u falsifikovane, kako tvrdite, zašto to javno nijeste saopštili još u ponedjeljak kada su Vam prije objave teksta, zajedno s pitanjima poslate na uvid.

Poslije trodnevnog oklijevanja i dva blijeda odgovora, opravdano sumnjam, g. Moisejev, da na, kako Vi kažete, “najprljaviji mogući način“ i dalje prikrivate prodajne cijene aluminijuma.

Zašto to radite? Da ne perete možda Vi nečije „prljave pare“? Eto još jedne sumnje i razloga da odmah zovete policiju. Kako je moguće da se u Vašim komercijalnim i finansijskim službama prave lažne fakture i otpremnice po prodajnim cijenama za oko 500 dolara višim od tržišne? Odgovorite odmah ili podnesite ostavku!

Bonus video: