Keković: Za 26 godina staža primam 836, a ministar za 11 - 1.013 eura

Već tri godine primam istu platu koja je značajno manja od ministarske jer ministar sa 11 godina staža, kazao je Keković
218 pregleda 0 komentar(a)
Srđa Keković, Foto: Boris Pejović
Srđa Keković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.12.2011. 18:16h

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković kazao je da je njegova plata sa 26 godina radnog staža od novembra 2008. godine, kada je i stupio na tu funkciju, 836 eura, te da Lukšić nije dobro pročitao njegovu izjavu na tu temu koja je u septembru objavljena u "Vijestima".

Keković je kazao i da mu je važno što Lukšić nije mogao da nađe i ponudi ništa drugo što bi mogao da ponudi kao argument kojim bi destabilizovao položaj USS pred članstvom i građanima.

"Da je imao bilo šta drugo, sigurno bi to iskoristio" kazao je on.

USS je konstituisan 1. novembra 2008. godine i tada je, kako je rekao Keković, odlučeno da plata generalnog sekretara bude dvije prosječne zarade u Crnoj Gori.

"I ja i ostali funkcioneri USS smo odlučili da ne primjenjujemo tu odredbu. Već tri godine primam istu platu koja je značajno manja od ministarske jer ministar sa 11 godina staža, kako je saopšteno iz Vlade kao odgovor na poslaničko pitanje, ima 1.013,95 eura", kazao je Keković.Da je usklađivao svoju platu sa prosječnom zaradom, Keković bi sada primao 948 eura. Suština je, kako je rekao, da je očigledno da je Lukšić promašio kada je sindikalne lidere USS optužio da primaju enormne zarade.

"Gradimo USS kao modernu i avangardnu radničku asocijaciju značajnim ličnim odricanjem. Iznajmljujemo prostorije jer smo ostali bez njih kao i fondova, iako smo učestvovali u stvaranju imovine SSCG", kazao je Keković.

"Supruga i ja smo “visokoškolci”. Ona radi u državnoj službi, i plata joj je oko 650 eura. Moja osnovna plata je preko 500 eura, ali imam i paušale, kao i prihode od konsultantskog rada, predavanja... Izađem na 1.000", kazao je Keković sredinom septembra za "Vijesti".

Bonus video: