Medojević: RAE nije tu da izvršava naloge Đukanovića

"Regulatorna agencija za energetiku (RAE) je doprinijela kreiranju legalnog mehanizma za krađu crnogorskih potrošača, tako da je sama sebe dovela u sadašnji vrlo težak položaj."
0 komentar(a)
Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.02.2011. 18:28h

" Iz tog položaja oni mogu izaći jedino ako odmah podnesu ostavke", smatra lider opozicionog Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je u izjavi “Vijestima” kazao da je i zvanično predao pisanu inicijativu Vrhovnom državnom tužilaštvu za suspenziju privremenih metodologija RAE i očekujem brzu reakciju tužilastva.

" Zadatak RAE nije da izvršava naloge Đukanovića, već da štiti građane od zloupotreba i monopola. Članovi Odbora RAE bi morali da prestanu da se igraju strpljenjem crnogorskih građana, i pri tom bi morali imati na umu sudbinu onih koji su u Budvi poslušno slijedili Marovićeva uputstva, pa sada u Spužu čekaju rasplet, dok se njihov nalogodavac cjenka sa Đukanovićem i objavljuje poetska pisma po domaćim medijima", naveo je Medojević.

On je ponovio i da će PzP, ukoliko RAE odobri bilo kakvo poskupljenje električne energije, pozvati građane na protest i na masovnu neposlušnost kroz neplaćanje računa za struju.

Bonus video: