Keković: Dovedeni pred svršen čin, tražićemo još

"Nezavisno od zajedničkog sastanka, USS će članstvu i zainteresovanoj javnosti prezentovati svoj zvaničan stav o predloženim mjerama”, rekao je Keković
5676 pregleda 1 komentar(a)
Srđa Keković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Srđa Keković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USS) Srđa Keković ukazao je da oni nijesu pozvani da učestvuju u radnoj grupi koja je pripremala ekonomske mjere.

"Za nas je takav tretman socijalnih partnera i nas kao predstavnika zaposlenih neshvatljiv i neprihvatljiv. Međutim, s obzirom na to da je Vlada pozvala da iznesemo naš stav o predloženim mjerama, kao odgovorna organizacija mi ćemo se tom pozivu odazvati, zbog interesa naših članova i građana”, kazao je Keković.

Na pitanje da li očekuje da Vlada uvaži neki od predloga USS, Keković je kazao da će kao i do sada izaći argumentovano sa svojim konkretnim predlozima koji nijesu obuhvaćeni setom predstavljenih novih mjera.

“Iako smo dovedeni, maltene, pred svršen čin jer su mjere već uobličene, na nama je da istrajavamo na našim predlozima. U svakom slučaju, nezavisno od zajedničkog sastanka, USS će članstvu i zainteresovanoj javnosti prezentovati svoj zvaničan stav o predloženim mjerama”, rekao je Keković.

Ova sindikalna centrala ranije je, prema iskustvima iz EU, tražila da se svi ugovori o radu produžavaju za vrijeme trajanja epidemije, da se direktno subvencionišu zarade zaposlenima u ugroženim djelatnostima, poslodavci pomažu samo ako ne otpuštaju radnike, da se ugroženi oslobode plaćanja računa...

Bonus video: