Otvaranje ponuda za prodaju imovine Mall group

Rašović se ponovo žalio Apelacionom sudu i na novo rješenje Višeg suda. Apelacioni sud je početkom ove godine uvažio njegovu žalbu i ukinuo rješenje Višeg suda od 14. novembra prošle godine kojim je prvi put odbačena optužnica protiv upravnice

5558 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud je opet oslobodio odgovornosti: Lješković, Foto: Facebook
Viši sud je opet oslobodio odgovornosti: Lješković, Foto: Facebook

Stečajna upravnica preduzeća Mall group Sanja Lješković zakazala je za danas u Privrednom sudu otvaranje ponuda za šestu prodaju preostale imovine te firme - zemljišta na dvije lokacije u Podgorici i Baru koje je procijenjeno na 139.648 eura. Suvlasnik Mall group Goran Rašović, zbog te prodaje pisao je na više državnih adresa, među kojima i ministru pravde Zoranu Pažinu, kao i stečajnom sudiji u ovom predmetu Zoranu Ašaninu, kojem je podnio prigovore.

Lješkovićeva je prodaju te imovine oglasila 20. maja. Viši sud, kojim rukovodi Boris Savić, 29. maja je drugi put za oko pola godine odbacio protiv upravnice optužnicu i sumnjičenja Rašovića za zloupotrebu službenog položaja i da je nanijela štetu stečajnom dužniku i povjeriocima u iznosu ne manjem od 1.500.000 eura.

Rašović se ponovo žalio Apelacionom sudu i na novo rješenje Višeg suda. Apelacioni sud je početkom ove godine uvažio njegovu žalbu i ukinuo rješenje Višeg suda od 14. novembra prošle godine kojim je prvi put odbačena optužnica protiv upravnice.

Suvlasnik Mall grupe se Apelacionom sudu žalio i na rješenje Privrednog suda od 2. juna ove godine kojim je stečajni sudija Ašanin odbio njegove prigovore. “Vijesti” saznaju nezvanično da konačna odluka o prodaji imovine u Podgorici i Baru, sve i da se otvore ponude, neće biti donijeta dok Apelacioni sud ne odluči o Rašovićevoj žalbi i prigovorima.

Stečaj u kompaniji Mall group traje od marta 2016. godine, a uveden je na zahtjev NLB banke zbog nevraćenog kredita. Rašović je u dopisu Pažinu naveo da stečajna uprava ovaj postupak “nezakonito razvlači već četiri godine i dva mjeseca, čime omogućava sebi isplatu preko 200.000 eura na ime troškova, nagrada, telefona, službenih putovanja, automobilskih guma...”

“Pa tako stečajnog dužnika, putovanja i telefon koštaju preko 11.000 eura, stražari za 10 mjeseci koštaju 65.000 eura, iako je stražar u Privrednom sudu plaćen 1,10 eura po satu i treba mu sedam godina neprekidnog rada da zaradi isplaćeni iznos, ili 21 godina normalnog rada”, istakao je Rašović u dopisu Pažinu.

Bonus video: