"Agromont": Neće doći do zastoja snabdijevanja tržišta svježim jajima, uginulo oko 15% kapaciteta koka nosilja

Iz "Agromonta" su saopštili da je 9. jula usljed kvara na električnim instalacijama došlo do prekida rada ventilacije u jednom od šest objekata u kojima su smještene koke nosilje, zbog čega je kako kažu nastala određena šteta

25239 pregleda 300 reakcija 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Poručujemo potrošačima da nijednog trenutka nije niti će doći do zastoja snabdijevanja crnogorskog tržišta sa svježim jajima sa farme "Martinići, koja je i pored nezgode nastavila da proizvodi oko 160 hiljada svježih jaja na dnevnom nivou, saopšteno je danas iz firme "Agromont".

Povezani članci

12. Jul 2021.

Vrelina ubila kokoške vrijedne milion eura

Iz "Agromonta" su saopštili da je 9. jula usljed kvara na električnim instalacijama došlo do prekida rada ventilacije u jednom od šest objekata u kojima su smještene koke nosilje, zbog čega je kako kažu nastala određena šteta.

"Firma je opremljena sa duplim sistemom sigurnosti napajanja (napajanja sa mreže i napajanje sa dva agregata), i u toku je utvrđivanje detaljnog uzroka. U okviru ove nezgode, nakon procedure interne kontrole, utvrđeno je da je došlo do uginuća od cca 15% od ukupnog kapaciteta koka nosilja", kazali su iz "Agromonta".

Oni su naveli i da posjeduju farmu od 240 hiljada koka nosilja.

"Dodatno, firma posjeduje i sopstveni odgoj koka nosilja kapaciteta 115 hiljada iz koga će se u vrlo kratkom periodu popuniti puni kapacitet farme. Već smo obezbijedili novo jato od 40.000 koka nosilja koje će biti useljeno odmah nakon završenih procedura pripreme objekta u kome se desila nezgoda, najkasnije u roku od 10 dana", rekli su iz "Agromonta".

Poručuju i da su svoje poslovanje uskladili po najstrožijim međunarodnim standardima.

"Farma je opremljena najsavremenijom opremom zbog čega su posledice u značajnoj mjeri umanjene. Iskoristili bi priliku da se zahvalimo svojim dugogodišnjim poslovnim partnerima – Voli, Aroma, Laković i Idea marketi, kao i ostalim partnerima u zemlji i inostranstvu koji su promtno reagovali i pomogli da se problem riješi u par dana. Zahvaljujemo se i institucijama sistema i zainteresovanoj javnosti na podršci iskazanoj u ovom periodu.

Bonus video: