Dabović zamjerio što su ga zaobišli

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović kazao je da se nije sreo sa predstavnicima Vlade prilikom njihove posjete opštini, jer ga niko nije pozvao

22369 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Dabović, Foto: DPS.me
Dabović, Foto: DPS.me

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović kazao je da se prije dva dana nije sreo sa predstavnicima Vlade prilikom njihove posjete najužnijoj opštini jer ga niko nije ni pozvao.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani i predsjednik UO Morskog dobra Blažo Rađenović sa saradnicima, boravili su u utorak u Ulcinju gdje su sreli i razgovarali sa privrednicima grada i zakupcima kupališta.

”Vrlo rado bih se odazvao pozivu da ga je bilo. Nažalost, predstavnici Vlade nisu našli za shodno da se domaćinu kuće jave i to služi njima na čast”, požalio se Dabović na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Za sebe je kazao da je vaspitan “tako da ako nijesam pozvan, onda se i ne pojavljujem”, kao i da se “nada da su se predstavnici Vlade lijepo proveli u našem gradu i da su uvijek su dobrodošli”.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića “Vijestima” su kazali da je delegacija bila u radnoj, a ne zvaničnoj posjeti Ulcinju.

”I sreli se i razgovarali sa svim koji su bili potrebni u tim aktivnostima Vlade nadležnih uprava i javnih preduzeća”, kazali su iz kabineta Abazovića.

Dabović je napisao da vjeruje da će Vlada održati data obećanja - da će izgraditi kino salu i vrtić, iako su te stavke izbrisali iz kapitalnog budžeta, zaštititi Valdanos od devastacije, iako nijednim članom Zakona o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos nije predviđena zaštita Valdanosa, da će Morsko dobro da investira u Ulcinju, iako odbija da potpiše ugovor kako bi zaleđe Velike plaže bilo očišćeno...

Predsjednik Opštine Ulcinj predstavnicima Vlade poručio je “da ga sljedeći put slobodno pozovu i neka se ne plaše”.

Iz kabineta Abazovića saopštili su da je posjeta Ulcinju bila izuzetno uspješna.

”Cilj posjete bio je da se Abazović i Milatović u direktnom razgovoru sa hotelijerima i zakupcima kupališta uvjere u uspješnost turističke sezone i upoznaju sa problemima sa kojima se oni susreću kako bi se na najbolji način pripremili za sljedeću sezonu”, kazali su iz kabineta Abazovića.

Iz kabineta su dodali da je sezona premašila sva očekivanja čime su se obistinile najave Abazovića od prije pola godine.

”Vrijedi se prisjetiti da su ta očekivanja mnogi sa podsmijehom posmatrali, ali danas imamo Ulcinj sa najviše turista u jednom danu”, kazali su iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Bonus video: