Popović-Moškov: Vukasović će i nakon smjene imati priliku da saopšti sve što zna o nezakonitostima

"Indikativno je da se on toga sjetio tek nakon što mu je jasno poručeno da će biti smijenjen", kazala je predsjednica Odbora direktora Luke Kotor AD

16018 pregleda 9 komentar(a)
Popović Moškov
Popović Moškov

Predsjednica Odbora direktora kompanije Luka Kotor AD Ljiljana Popović-Moškov (URA) „Vijestima“ je kazala da će aktuelni izbršni direktor Vlado Vukasović sigurno danas biti smijenjen sa te pozicije i da je to stav svih članova Odbora.

Sjednica Odbora direktora zakazana je za danas u podne, a Vukasovićevo razrješenje je treća tačka dnevnog reda.

„Odbor direkltora će zaključkom oko koga smo se već usaglasili, nakon usvajanja odluke o njegovom razrješenju, Vukasovića obavezati da dok bude u tehničkom mandatu do deponovanja potpisa novog odgovornog lica u Centralnom registru Privrednog suda, Odboru dostavi sva svoja saznanja i dokaze za sve tvrdnje koje je izrekao o navodnim nezakonitostima u radu aktuelnog ili prethodnog menadžmenta kompanije, odnosno štetama nanesenim kompaniji i njenim akcionarima. Na to ga, uostalom, obavezuje i zakon jer je svako lice koje je u saznanju da je izvšeno neko krivično djelo, dužno da to prijavi,“ kazala je „Vijestima“ Popović-Moškov, komentarišuči jutrošnje javno obraćanje Vukasovića u medijima.

Izvršni direktor Luke Kotor Vlado Vukasović pozvao je članove Odbora direktora te kompanije da odluku o njegovom razrješenju uvrste kao drugu tačku dnevnog reda za sjednicu koju je tražio za petak, 22. oktobar i omoguće prije toga traženu raspravu o, kako je kazao, uočenim nezakonitostima.

Vukasović u saopštenju, između ostalog, navodi da je postao meta "sinhronizovanih napada" od Popović Moškov (URA) i Ljubenka Borovića (SNP) otkako je pronašao tragove kako je "isparilo 3,2 miliona eura".

"Ako su obećali DPS-u da će ih štititi od otkrivanja nezakonitosti, morali su mi to reći prilikom imenovanja – jer onda ne bih pristao da budem direktor,” naveo je Vukasović.

Popović-Moškov je kazala da će Odbor direktora sigurno danas smijeniti Vukasovila, ali ne iz razloga koje on navodi već, kako je kazala, zato što je Vukasović blokirao rukovođenje firmom. Ona tvrdi da aktuelni izvršni direktor, koji je na tu funkciju imenovan prije samo tri mjeseca, ne sarađuje sa Odborom direktoa i ne izvršava naloge koje od njega dobija, niti Odboru dostavlja tražene informacije.

“Niko njega nije sprječavao da o navodnim nepočinstvima u rukovođenju firmom od bivšeg ili aktuelnog menadžmenta progovori i ranije. Indikativno je da se on toga sjetio tek nakon što mu je jasno poručeno da će biti smijenjen i tek je tada krenuo da o tome javno govori,” kazala je Popović-Moškov.

Ona je potvrdila da je kandidat za novog v.d. izvršnog direktora Luke Kotor AD diplomirani pravnik Milko Krvavac iz Budve koga predlaže OO SNP Kotora, jer je, po koalicionom sporazumu o vršenju lokalne vlastri u Kotoru, toj partiji pripalo mjesto izvršnog direktor Luke Kotor koja je u većinskom vlasništvu Opštine.

Bonus video: