Bojanić: Put Jezerine-Lubnice će koštati 21 miliona više od planiranog, ispitaće se ko je odgovoran

Ministar je, između ostalog, na konferenciji rekao da oni koji realizuju poslovne projekte koji ugrozavaju životnu sredinu treba to i da plate

14679 pregleda 14 komentar(a)
Bojanić, Foto: Dragana Šćepanović
Bojanić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 30.10.2021. 13:31h

Put Jezerine-Lubnice koštaće 21 miliona eura skuplje nego što je planirano, to jest, ukupno 55 miliona eura, kazao je ministar kapitalnih investicaja Mladen Bojanić na konferenciji Opština Kolašin - intenzivan integralni razvojni pristup, koja se danas održava u tom gradu.

Odgovornost za to, najavio je on, biće predmet pažnje nadležnih organa.

"Vlada je, prije par dana, donijela odluku nevoljno da damo još sedam i po milona eura da to završimo. Taj put će koštati ukupno 55 miliona. Ko je kriv odlučiće nadležni organi. Ogroman dio novca je potrošen zbog pojave vode u tunelu. Blizu je kraj radova na tom putu", kazao je Bojanić.

Da plate oni koji ugrožavaju životnu sredinu

Oni koji realizuju poslovne projekte koji ugrozavaju životnu sredinu treba to i da plate, kazao je ministar kapitalnih investicaja Mladen Bojanić na konferenciji Opština Kolašin - intenzivan integralni razvojni pristup, koja se danas održava u tom gradu.

"Jedino održivi razvoj može kompletno društvo da gura naprijed. Ministarstvo kapitalnih investicija uvažiće struku. Uvažićemo planere, ekologe, ali moramo i ekonomiste. Moramo da uvažimo to da novčana sredstva nijesu neograničena. Pazićemo i pazimo kako ćemo se ponašati dalje u infrastrukturnim projektima energetike i saobraćaja. Sa druge strane, volio bih da šira javnost uvaži da neki problemi nijesu rješavani desetinama godina unzad", kazao je Bojanić.

Bonus video: