RP: Penzioneri jedna od najugroženijih kategorija, većina ne može dostići ni trećinu potrošačke korpe

Iz te partije smatraju da je neophodno u što kraćem roku izglasati izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim bi najniža isplaćena penzija iznosila makar 200 eura

3177 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Podatak da skoro 17.000 penzionera u Crnoj Gori prima penziju od 147 eura, i da svaki treći penzioner ili njih skoro 38.000 živi od penzije koja je niža od 200 eura je više nego alarmantan i treba da svakog dana služi kao podsjetnik vlasti da ovakva situacija mora neminovno da se promijeni.

To su istakli iz Radničke partije (RP) i dodali da penzioneri kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva "već predugo vremena su na margini društva i što je više nego porazno većina ne može dostići ni trećinu potrošačke korpe".

Iz te partije smatraju da je neophodno u što kraćem roku izglasati izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim bi najniža isplaćena penzija iznosila makar 200 eura.

Oni dodaju da penzioneri kao najranjivija kategorija stanovništva moraju imati poseban tretman države, te da je to najmanje što mogu učini za njih.

"Vrijeme je da u Crnoj Gori krene proces reformi kojim će se o svakom građaninu vodiiti računa jednako. Cilj je stvaranje društva jednakih šansi, otvaranje novih radnih mjesta, posebna briga kroz razne programe o najranjivijim kategorijama stanovništva. Jer samo zadovoljan građani je garant prosperiteta društva i odlika jake države", navodi se u saopštenju RP.

Radnička partija

Bonus video: