Jandreoski: Tender za vozilo za odleđivanje aviona u 2022.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore očekuje da do kraja aprila naredne godine kupe novu mehanizaciju

7620 pregleda 7 komentar(a)
Vozilo stavili u plan javnih nabavki:Jandreoski, Foto: BORIS PEJOVIC
Vozilo stavili u plan javnih nabavki:Jandreoski, Foto: BORIS PEJOVIC

Državno preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) u narednoj godini raspisaće tender da nabavku opremu koja služi za odleđivanje aviona (deicing vozilo).

Izvršni direktor ACG Goran Jandreoski je za “Vijesti” rekao da su planirali tu nabavku i da će to biti prvi put da kompanija raspolaže ovom vrstom opreme.

”To smo predvidjeli planom javnih nabavki za 2022. godine. Aerodormi su odgovorna kompanija. Očekujemo dostavu ovog tipa uređaja najkasnije do aprila 2022. godin, ako sve procedure budu završene po planu”, rekao je Jandreoski.

Zbog nedostatka opreme za odleđivanje aviona ove sedmice je avio-kompanija Austrian Airlines otkazale let iz Beča za Podgoricu i iz Podgorice za Beč.

Aerodromi su pokušali ovu opremu da nabave i 2020. godine. Međutim, nije dostavljena nijedna formalna i ispravna ponuda, pa je obustavljen tender za nabavku specijalnog vozila za odleđivanje aviona. Procijenjena vrijednost vozila, bila je 360 hiljada eura sa PDV-om.

Na tender su tada prispjele četiri ponude preduzeća iz Srbije i Crne Gore koja su nudile opremu proizvedenu u Kini, Turskoj, Irskoj i Danskoj, ali nijedna od njih nije bila formalno ispravna.

Aerodromi su pokušali da specijalno vozilo za odleđivanje aviona nabave i 2020. godine. Međutim, nije dostavljena nijedna formalna i ispravna ponuda, pa je obustavljen tender za tu. Procijenjena vrijednost vozila, bila je 360 hiljada eura sa PDV-om.

Bonus video: