RP: Vlada da se iskreno uključi u rješavanje problema radnika Metalca

"Država u kojoj radnik nije zadovoljan, već revoltiran usljed lošeg odnosa poslodavca ili neispunjavanja obaveza za obavljen posao, ne može se pohvaliti nikakvim napretkom", poručuju iz Radničke partije

2250 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Radnička partija pozvala je Vladu da se "iskreno uključe" u rješavanje problema radnika Metalca.

Poručili su da bi prava svih radnika u Crnoj Gori i ispunjavanje obaveza države prema njima trebalo da budu prioritet Vlade i nadležnog ministarstva.

"Radnici Metalca koji u halama fabrike borave već desetak dana, tražeći da se riješe nagomilani problemi i isplate zaostala potraživanja, očekuju pomoć Vlade Crne Gore. U svakoj državi koja se vodi principima demokratije, radnici imaju pravo na slobodu mirnog protesta do trenutka kada im vlasnik ili država ne isplate ono što im zakonski pripada, a to je ugovorom dogovorena naknada za svaki mjesec koji su proveli na radnom mjestu. Apelujemo na predstavnike izvršne vlasti, da se iskreno uključe u rješavanje problema radnika Metalca, koji već neko vrijeme pokušavaju da skrenu pažnju na probleme sa kojima se suočavaju. Država u kojoj radnik nije zadovoljan, već revoltiran usljed lošeg odnosa poslodavca ili neispunjavanja obaveza za obavljen posao, ne može se pohvaliti nikakvim napretkom", saopšteno je iz Radničke partije.

Bonus video: