Evropa sad: Medojević i pojedini odbornički kandidati DF-a otvoreno najavili saradnju sa DPS-om

"Povećane zarade, koje su samo početak programa Evropa sad jesu očigledno "smrtni grijeh" koji materijalno obezbijeđeni Medojević sa mnogim kolegama iz političkog miljea jednostavno ne može da oprosti"

8878 pregleda 35 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Građani Podgorice moraju biti svjesni kome će ukazati povjerenje 23. oktobra - da li onim političkim strukturama i kandidatima za odbornike koji otvoreno najavljuju neprirodne koalicije ili novom i neukaljanom pokretu koji nije učestvovao ni u kakvom političkom blatu, saopšteno je iz pokreta Evropa sad.

Oni su reagovali na navode predsjednik Pokreta za promjena i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević koji je, između ostalog, naveo da je "umjesto 750 miliona, prilikom zaduženja u Crnu Goru ušlo pet miliona manje".

"Gomilu neistina i elementarnog neznanja u oblasti finansija (ne znajući šta je diskont - 3.51 milion je diskont kojim je snižena kamata sa prinosnih 2.95 odsto na 2.875 odsto) koje u posljednje dvije godine neumorno vrti funkcioner DF-a danas su samo ponovoljene i ciljano tempirane da se uoči lokalnih izbora pomogne političkim ortacima sa kojima je Medojević dugi niz godina sarađivao, dok je glumio opoziciju", navodi se u reagovanju.

Dodaju da "kakva je namjera političke grupacije kojoj pripada Medojević" se može zaključiti "preko objave kandidata s odborničke liste "Za budućnost Podgorice", koji otvoreno naglašava da je izbor Ivana Vukovića iz DPS-a bolji od eventualne saradnje sa liderima Pokreta Evropa sad".

"Povećane zarade, koje su samo početak programa Evropa sad jesu očigledno "smrtni grijeh" koji materijalno obezbijeđeni Medojević sa mnogim kolegama iz političkog miljea jednostavno ne može da oprosti. Na veliku sreću građana vrijeme takvih političara je prošlo", navodi se u reagovanju.

Bonus video: