Vlada i formalno odbila zahtjev "Džek pota" da im se produži koncesija bez uplaćivanja naknade od dva miliona eura

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je potpisao odbijajuće rješenje, prije par dana je naveo da je zakon vrlo jasan za kazina - plaća se naknada od dva miliona eura, dobija koncesija na deset godina koja se jednom može produžiti na pet godina, a da se nakon toga ponovo mora platiti dva miliona za novu koncesiju

11770 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Vlada je na današnjoj sjednici i formalno usvojila odluku kojom se odbija zahtjev kompanije "Džek pot" za drugo produženje koncesije bez plaćanja koncesione naknade od dva miliona eura.

Koncesija je predviđala priređivanje posebnih igara na sreću u kazinu „The Queen of Montenegro“, a u hotelu „Falkeinsteiner" u Bečićima.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je potpisao odbijajuće rješenje, prije par dana je naveo da je zakon vrlo jasan za kazina - plaća se naknada od dva miliona eura, dobija koncesija na deset godina koja se jednom može produžiti na pet godina, a da se nakon toga ponovo mora platiti dva miliona za novu koncesiju.

Kako je pojasnio, sada će biti objavljen novi konkurs za koncesiju za kazino, na koji se može prijaviti postojeći ili neki novi priređivač, ali će morati da plati startnu naknadu od dva miliona eura.

Premijer Dritan Abazović je na sjednici Vlade kazao da je vrijeme kada su se koncesije za kazina i druge igra za sreću u Budvi dodjeljivale van institucija sistema završeno.

Bonus video: