Damjanović: Vlada razmatra reorganizaciju Pošte CG po modelu Poštanske štedionice Srbije

"Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja, te da se taj sistem u CG može očekivati do kraja tekuće ili početkom 2024. godine", kazao je Damjanović

6188 pregleda 19 komentar(a)
Damjanović i Mali, Foto: Ministarstvo finansija
Damjanović i Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sastao se sa kolegom iz Srbije i potpredsjednikom Vlade te zemlje Sinišom Malim u Beogradu, radi sagledavanja mogućnosti za unaprjeđenje ekonomske saradnje.

Damjanović i Mali su razgovarali o zajedničkim infrastrukturnim projektima, sa akcentom na saobraćajne, autoput i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd - Bar, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Jedan od ciljeva je i "olakšavanje platnog prometa dvije susjedne zemlje", pri čemu je Damjanović istakao da "Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore, po modelu Poštanske štedionice Srbije".

Dodaje se da je riječi bilo i o brojnim izazovima globalne krize i prednostima zajedničkog odgovora na iste, kao i o snabdjevenosti tržišta osnovnim životnim namirnicama i energentima.

Razmijenjena su i iskustva u sprovođenju e-fiskalizacije a Damjanović je poručio da "Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja", te da se taj sistem u CG može očekivati do kraja tekuće ili početkom 2024. godine.

"U Srbiji sistem e-fakture obuhvata više od 200.000 preduzeća", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: