Vlada povukla predlog da se Institutu Igalo uplati 1,2 miliona eura

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poručio da treba da se nastave konsultacije između Fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva finansija, kako bi se došlo do najboljeg rješenja

6300 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Slavica Kosić
Foto: Slavica Kosić

Vlada je, na zahtjev ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, na današnjoj sjednici povukla predlog za uplatu avansa Institutu dr "Simo Milošević" Igalo po osnovu usluga rehabilitacije u 2023. godini , u iznosu od 1,2 miliona eura.

"Treba da se nastave konsultacije između Fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva finansija, kako bismo došli do najboljeg rješenja", rekao je Šćekić.

Prethodno je tokom ovog mjeseca Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) dala mišljenje da ova isplata ne bi predstavljala državnu pomoć.

Uprava Instituta ranije je najavila da bi ta kompanija mogla ući u stečaj ukoliko Fond zdravstva ne uplati avans u iznosu od 1,2 miliona eura, koji je obećan na sastanku sa premijerom Dritanom Abazovićem krajem decembra. Tom uplatom bi se riješio problem trenutne blokade računa, međutim, Insitut ima ogromne akumulirane dugove koji iznose skoro 30 miliona eura.

Povezani članci

15. Februar 2023.

Vlada može da isplati 1,2 miliona Institutu Igalo

Bonus video: