Za projekte u Tivtu 166 hiljada eura

Potpisan protokol o sponzorstvu Luštice Development lokalnoj zajednici za 2023. godinu

5008 pregleda 2 komentar(a)
Komnenović i AbouArab, Foto: Siniša Luković
Komnenović i AbouArab, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i izvršni direktor kompanije Luštica Development Mohamed AbouArab potpisali su danas u turističkom rizortu Luštica Bay u Krtolima, protokol o sponzorstvu te kompanije lokalnoj zajednici za 2023.godinu.

Sporazum je vrijedan 166 hiljada eura sa koliko će kompanijapodržati projekte lokalne zajednice u domenu infrastrukture, obrazovanja, kulture i sporta.

Potpisivanju aranžmana prisustvovali su predstavnici Optšine, Mjesne zajednice “Krtoli”, ali i čelnici niza lokalnih obrazovnih, instutucijakulture, zdravtsva ili predfstavnici NVO sektora i splortskih klubova koji će biti direktni korisnici finansijskih sredstva koje ove godine izdvaja Luštica Development.

Ta kompanija od 2010. u Krtole i Tivat uložilaje ukupno više od dva miliona eura.

“Naša podrška je ove godine usmjerena na 31 projekat, od čega deset u Krtolima. Pripadnost tivatskoj i bokokotorskoj zajednici u kojoj živimo i djelujemo, primarna je vizija od samog početka razvoja integrisane internacionalne zajednice Luštica Bay”, rekao je Marko Vukašević, rukovodilac u Luštici Development za odnose sa Vladom i lokalnom zajednicom.

Podrška je najizraženija projektima koji se realizuju u okviru primarne lokalne zajednice, odnosno naselja na koje se ovaj integrisani turistički grad naslanja, a to su Radovići i Krtoli. Za projekte na ovom području ove godine je predviđena podrška vrijedna 50,9 hiljada eura. Ona se odnosi na unapređenje uslova u Domu kulture, ulaganje u lokalno dobrovoljno vatrogasno društvo, ozelenjavnje prostora i uljepšavanje infrastrukturnih površina.

Na listi podržanih projekata su i uređenje azila za pse u Kavču, ugrađivanje lifta za osobe sa teškoćama u kretanju u Šoping centru na Seljanovu, Crveni krst, OŠ “Drago Milović”, Srednja Mješovita škola “Mladost”, Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Podržani su i tradicionalni partneri - Festival mediteranskog teatra “Purgatorije”, Muzička škola Tivat, Mjesna zajednica Krašići, Internacionalni karneval, te organizacija novogodišnjeg programa u Tivtu.Podrška mladima i izgradnja i jačanje sportske scene ideja su podrške Ženskog rukometnog kluba, KK Pro Basket, Rukometnog kluba Partizan, džudo kluba, Kik boks kluba, Adventure club K4, manifestacije Bokeški polumaraton, kao i Powerlifting club Natural.

“Opština je glavni je partner Luštici Development na rješavanju brojnih stvari, prvenstveo infrastrukturnih na kojima kontinuirano radimo. Sa te strane mogu reći da je izgradnja MR2 pristupne saobraćajnice za Luštica Bay što je obaveza Opštine u završnoj fazi i taj put će biti gotov do polovine mjeseca”, kazao je Komnenović.

Bonus video: