U Plantažama potpisan Kolektivni ugovor

“Novi Kolektivni ugovor, koji je u potpunosti usklađen sa Zakonom o radu i Opštim kolektivnim ugovorom, reguliše prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih, međusobne odnose potpisnika Kolektivnog ugovora, kao i brojna druga pitanja iz oblasti radnih odnosa”

3344 pregleda 6 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Plantaže
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Plantaže

U kompaniji Plantaže danas je potpisan Kolektivni ugovor koji je, prema riječima predstavnika menadžmenta, dio dugoročne strategije razvoja preduzeća, koja se zasniva na poštovanju i podršci zaposlenima, uz jednako uvažavanje opšteg interesa.

Kolektivni ugovor su u ime poslodavca verifikovali predsjednik Odbora direktora Nebojša Vuksanović i izvršni direktor Igor Čađenović, a u ime Sindikalne organizacije predsjednica, Danka Drakić Krstović.

“Novi Kolektivni ugovor, koji je u potpunosti usklađen sa Zakonom o radu i Opštim kolektivnim ugovorom, reguliše prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih, međusobne odnose potpisnika Kolektivnog ugovora, kao i brojna druga pitanja iz oblasti radnih odnosa”, navodi se u saopštenju kompanije.

Vuksanović se zahvalio svima koji su učestvovali u procesu njegovog kreiranja i usvajanja.

“Imajući u vidu situaciju koja je, ne tako davno, opterećivala odnose Sindikata i prethodne uprave, kao i ukupno poslovanje, veoma smo zadovoljni činjenicom da smo uspjeli da usaglasimo stavove, uz maksimalno razumijevanje obje strane, i pošaljemo jasnu poruku o održivom partnerstvu između poslodavca i zaposlenih”, rekao je Vuksanović.

Čađenović je istakao zadovoljstvo dobrom saradnjom i konstruktivnim dijalogom koji je rezultirao obostrano prihvatljivim rješenjima, naglašvajući da novi Kolektivni ugovor predstavlja važan dokument sa aspekta budućeg, cjelokupnog, unapređenja poslovanja.

“U hijerarhiji resursa koji presudno utiče na naše poslovanje, zaposleni zauzimaju prvo mjesto, pa ćemo takav sistem vrijednosti nastaviti da gradimo i u narednom periodu. Pred nama su visoko postavljeni ciljevi i veliki izazovi, koje ćemo samo odgovornim odnosnom i u međusobnom sadejstvu uspjeti da realizujemo”, naveo je Čađenović.

Drakić Krstović se zahvalila svim kolegama, a posebno članovima Skupštine Sindikata i pregovaračkom timu na razumijevanju i saradnji, kao i predstavnicima uprave na uloženim naporima koji su doprinijeli uspješnom okončanju pregovora i cijeli proces učinili transparentnim.

“Poslije višemjesečnih pregovora postignut je dogovor i saglasnost u vezi sa tekstom novog Kolektivnog ugovora, gdje se posebno vodilo računa da se zadrže i u granicama mogućeg unaprijede prava radnika, uvažavajući ukupne okolnosti. Vjerujemo da će u periodu koji je pred nama ovaj novi Kolektivni ugovor biti još jedan jasan znak da gradimo kvalitetne osnove za bolju i sigurniju budućnost svih zaposlenih u kompaniji“, zaključila je Drakić Krstović.

Bonus video: