Vlada smijenila Paunovića

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, odlučila i o ukidanju Uprave za katastar i državnu imovinu, odnosno o uspostavljanju i početku rada Uprave za nekretnine i Uprave za državnu imovinu

30481 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Paunović, Foto: Boris Pejović
Paunović, Foto: Boris Pejović

Vlada je podnijela Skupštini Crne Gore zahtjev za održavanje vanredne sjednice.

Na toj sjednici, čije se zasjedanje traži za 19. januar, poslanici bi se ponovo izjašnjavali o Predlogu zakona i izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje izmjene tri zakona - o privrednim društvima, o finansiranju lokalne samouprave i o elektronskim komunikacijama, ocjenjujući da su oni u suprotnosti sa Ustavom i evropskom praksom.

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, odlučila i o ukidanju Uprave za katastar i državnu imovinu, odnosno o uspostavljanju i početku rada Uprave za nekretnine i Uprave za državnu imovinu.

Takođe donijeta je i informacija o upravljanju i koordinaciji radom Poreske uprave.

Usvojen je i predlog platforme za učešće ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića na Međunarodnom sajmu turizma 27, i 28. januara u Njujorku.

Takođe su donijeti i predlozi za prestanak mandata direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Koče Đurišića, kao i v. d. pomoćnicima direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Bajku Vučićeviću i Mitru Batroviću.

Navodi se da je bilo potrebno odrediti osobu koja će koordinirati radom uprava do stvaranja uslova za imenovanje starješina organa u skladu sa važećim propisima, pa je za koordinatora predložen ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janko Odović.

Donijeti su i predlozi za prestanak mandata generalnog direktora Direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija Bojana Paunovića, direktorice Direktorata za politiku javnih nabavki u Ministarstvu finansija Jelene Jovetić, generalnog direktora Direktorata za ekonomsko-finansijski sistem u Ministarstvu finansija Danka Dragovića i generalne direktorice Direktorata za upravljačku strukturu u Ministarstvu finansija Anje Amidžić.

Ukidanjem Uprave prihoda i carina donijet je predlog i za prestanak mandata direktora te prave Vladimira Bulajića.

Radom Poreske uprave do imenovanja direktora koordiniraće ministar finansija Novica Vuković.

Bonus video: