Joković: Fokus Vlade na postizanju ekonomskog prosperiteta

Rajnke je pozdravila napore Vlade usmjerene ka ispunjavanju obaveza iz evropske agende, naglašavajući pozitivan smjer posljednjih dešavanja, posebno u kontekstu širokog konsenzusa prilikom donošenja ključnih odluka za crnogorske građane

1691 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Ministartsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Foto: Ministartsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Identitetske podjele su iza crnogorskog društva, a fokus Vlade će biti na pristupanju Evropskoj uniji (EU) i postizanju ekonomskog prosperiteta, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković.

On je na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Džudi Rajzing Rajnke, predstavio strateški cilj Ministarstva, koji obuhvata povećanje proizvodnje hrane, temeljne reforme u šumarskom sektoru i novi pristup korišćenju poljoprivrednog zemljišta.

Joković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naglasio značaj ostvarivanja kriterijuma za povlačenje sredstava iz dostupnih grantova EU, kao i predanost ispunjavanju i zatvaranju poglavlja 11, 12 i 13, izražavajući uvjerenje da će Crna Gora u naredne dvije godine uspješno zatvoriti sva tri poglavlja.

Tokom sastanka, Joković naglasio je značaj podrške SAD-a državama regiona na putu ka članstvu u EU.

"Razgovarano je o modalitetima buduće saradnje, uključujući podršku u jačanju administrativnih kapaciteta i interesovanje američkih investitora za razvojne projekte u sektorima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede", navodi se u saopštenju.

Rajnke je pozdravila napore Vlade usmjerene ka ispunjavanju obaveza iz evropske agende, naglašavajući pozitivan smjer posljednjih dešavanja, posebno u kontekstu širokog konsenzusa prilikom donošenja ključnih odluka za crnogorske građane.

Ona je posebno naglasila značaj angažovanja političkih aktera i nosilaca državnih funkcija na očuvanju građanskog i multikulturnog karaktera društva, izražavajući uvjerenje da je Crna Gora snažan partner i saveznik u očuvanju demokratskih vrijednosti i to naročito u izazovnim vremenima.

Tokom sastanka, potvrđena je uzajamna volja za dodatnim jačanjem i unapređenjem saradnje između SAD-a i Crne Gore u oblastima od obostranog značaja.

Bonus video: