Vlada dodijelila Luku Budva Morskom dobru

Usvojen je predlog kojim je stavljen van snage zaključak Vlade Dritana Abazovića iz februara prošle godine a kojim je data saglasnost na predlog sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva Opštini Budva

17022 pregleda 72 reakcija 35 komentar(a)
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović

Vlada je na današnjoj sjednici dodijelila Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Luku Budva.

Usvojen je predlog kojim je stavljen van snage zaključak Vlade Dritana Abazovića iz februara prošle godine a kojim je data saglasnost na predlog sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva Opštini Budva.

Imajući u vidu da do realizacije zaključka nije došlo Vlada je zadužila Javno preduzeće da preuzme upravljanje Lukom od Opštine.

Sada pritvoreni predsjednik Opštine Budva Milo Božović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj potpisali su početkom marta 2023. ugovor kojim će to javno preduzeće lokalnoj upravi ustupiti na privremeno korišćenje Luku Budva kod Starog grada.

Vlada premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića je prethodno u februaru prošle godine usvojila Odluku o preuzimanju Luke Budva, te dala saglasnost na Sporazum između Javnog preduzeća i Opštine kojim se lokalnoj upravi daje marina na privremeno korišćenje do raspisivanja tendera i izbora koncesionara.

Bonus video: